Мъжете се впечатляват лесно. Особено, когато една жена танцува пред тях. Същото важи и за представителките на нежния пол. Ако искате да впечатлите половинката си с танцови движения, действайте смело. Но за да не стреляте напосоки, вижте кои са най-секси за мъжете и жените.

 

Учените направили експеримент, в който снимали доброволци с камери, докато танцуват. По-късно техните танцувални умения били оценени от представители на срещуположния пол.

 

 

Резултатите показват, че дамите предпочитат мъжете, които танцуват плавно с горната част на тялото си. Такива движения използва поп звездата Джъстин Тимбърлейк и това явно е основната причина да има толкова много почитателки. Жените се вглеждат в торса на танцуващите мъже, защото той показва неговата физическа сила.

 

Мъжете пък харесват жени, които танцуват основно от кръста надолу. Такива известни личности са Шакира и Бионсе, които, както знаете, са много добри в танците. Интересен е фактът, че тези движения са в състояние да дадат индикация на мъжете за тяхната потенциална плодовитост.

 

Нито мъжете, нито жените си падат по танцьори, които правят кръгови движения с ръцете си или ги държат прилепнали към тялото.

 

Специалистите са на мнение, че танците служат както за привличане на противоположния пол, така и за конкуриране с потенциалните конкуренти от същия.

 

Направеното изследване показало защо възрастните мъже, които обичат да излизат на дансинга и да привличат вниманието към себе си, изглеждат смешно в очите на околните. Причината е, че те наблягат основно на движенията в ханша, а жените определено не харесват това. Затова, ако искате да впечатлите дамите около вас, танцувайте основно с торса и ръцете си.

Автор: Ралица Солакова