Повече секс = по-високи оценки в училище

2014-02-26 10:51:00
Повече секс = по-високи оценки в училище
Снимка: Dreamstime

Има много статии, свързани със секса и взаимоотношенията между хората. Докато преди години, нашите прадеди са правили секс основно, за да се възпроизвеждат, към днешна дата повечето хора го практикуват и за удоволствие. И има защо. Оказва се, че освен за кеф, сексът може да се прави и за да поумнее човек.

 

 

Учените направили тестове върху опитни мишки и установили, че правенето на повече секс повишава интелекта, пише в. „Daily mail“.

 

Усилената сексуална активност оросява мозъка с кислород, което води до неговото по-добро функциониране и увеличава производството на неврони, дислозирани в хироталамуса. Тази част от мозъка отговаря за формирането на дългосрочната памет.

 

По време на тестовете на опитните мишки не им давали да правят секс дълго време. Учените от университета в Мерилен забелязали, че има спад в интелекта им.

 

Редица направени проучвания доказват, че половата активност понижава нивата на стрес и гори голямо количество калории. При възрастни двойки, които имат дълъг сексуален живот, понякога дори се наблюдават случаи на деменция.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Cvetozara
преди 10 години

Kakvo e masturbaciq

Balloon
преди 10 години

Сигурно защото са на 11..

N1K17Y123
преди 10 години

Тогава защо всички от нашия клас, които правят секс имат само слаби оценки ? :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия