Много е неприятно, когато имаш чувства към някого, нещата помежду ви уж вървят, но един ден гаджето идва и ви казва, че иска да се разделите. Защо? Повечето пъти няма определено причина за това, просто половинката ви не се чувства добре с вас и предпочита да сложи край на взаимоотношенията ви. Много е важно как ще реагирате в такъв момент. Вижте няколко неща, които не бива да правите, когато гаджето ви се разделя с вас:

 

Не го карайте да ревнува – много е глупаво да си измисляте връзка, която нямате, само и само да накарате бившето си вече гадже да ви ревнува. Първо, в повечето случаи си личи, че лъжете и второ, обидно е да кажете, че сте имали паралелно две връзки.

 

 

Не ревнувайте – освен, че не бива да карате гаджето си да ви ревнува, без да има причина за това, вие също не трябва да го правите. Това, че половинката ви иска да се разделите, не означава непременно, че има друг/а в живота й. По-добре не сипете обвинения и не питайте кой/коя е новият/новата. Има хора, които слагат край на връзката си, защото вече не изпитват чувства към човека до себе си или не се чувстват добре в компанията му.

 

Не разпитвайте – ако имате някакви въпроси, задайте ги на гаджето си. Няма смисъл да разпитвате общите ви приятели или неговите/нейните. Те със сигурност знаят защо се е стигнало до раздяла, но надали ще ви кажат, защото не е тяхна работа. Няма нищо лошо да седнете и да поговорите с бившия/бившата си. Задайте въпросите, които ви вълнуват и ще намерите нужните отговори, за да продължите напред.

 

Не се ядосвайте – нормално е да не ви е приятно, че се разделяте с човека, към когото имате чувства и сериозни намерения, но това не означава, че трябва да се държите лошо. В никакъв случай не обиждайте, не крещете и не вадете кирливите му/й ризи. Това само ще покаже, че гаджето ви е взело правилното решение, като се е разделило с вас.

 

Не се натрапвайте – ако се разделяте у тях, след като разговорът приключи трябва да си отидете. Не се заблуждавайте, че като висите цял ден с него/нея и той/тя ще преосмисли решението си. Единственото, което ще постигнете е да досадите с висенето си и да изглеждате жалки отстрани.

Автор: Ралица Солакова