Как да споделиш с новото си гадже, че имаш здравословен проблем?

2014-02-04 18:34:00
Как да споделиш с новото си гадже, че имаш здравословен проблем?
Снимка: sxc.hu

Наскоро си се запознал/а с прекрасен човек и нещата са потръгнали? Връзката ви още е крехка, защото имате чувства и тръпка, но не сте се доказали един на друг. Със сигурност, това е най-крехкият момент в едни взаимоотношения, защото ако нещо дори дребно се случи, може да загубиш новата си любов завинаги.

 

Какво да правиш, ако имаш някакъв здравословен проблем, а гаджето ти не знае. Особено, ако имаш някоя полово-предавана болест или друга, която касае здравето и на партньора ти, със сигурност ще ти е трудно да споделиш. Важното е да не криеш, защото това ще ви изиграе лоша шега, а и здравето на човека е най-важно.

 

Затова изобщо не си мисли дали да премълчиш, а по-скоро се приготви да разкажеш на гаджето си. А как да го направиш? Сега ще ти дадем няколко съвета.

 

Ясно е, че все още не си се отпуснал/а да разговаряш по всички теми с гаджето си, защото сте от скоро и това е съвсем нормално. Затова можеш да се опиташ да репетираш с приятел/ка, на който/която си споделил/а преди това за проблема. Със сигурност имаш доверен човек до себе си, който ще ти помогне.

 

Никога не споделяй на първата среща. Като правило запомни, че не трябва да се оплакваш или да споделяш каквито и да е проблеми на първа среща. Това не означава, че трябва да лъжеш, но прекалено ранно откриване може да повлияе на човека срещу теб.

 

 

Не бъди прекалено драматичен/на. Не е нужно да казваш огромно предисловие и да го правиш прекалено подробно или тържествено. Направи го в даден контекст и без много обяснения.

 

Ако имаш здравословен проблем, който може да засегне и другия партньор, например полово-предавана болест, трябва да кажеш преди да станете интимни. Дори да правите секс с презерватив, той не предпазва от всички болести, нито на 100%, така че най-добре е да си честен/на и да си признаеш преди това.

 

Бъди готов/а да дадеш време. След такова признание може да се получи неловко и странно. Прояви разбиране, човекът до теб може да има нужда от време. Може да поиска да се виждате по-рядко, това не означава, че не иска да е с теб, а че просто обмисля и приема нещата.

 

Не приемай тежко евентуалния отказ. Не всички могат да приемат дадено признание. Може да те изслуша и да те разбере, но да не иска да има връзка с теб. Това не прави човека лош, просто явно не сте един за друг.

 

Приеми подкрепа. Ако човекът до теб е решил, че иска да продължите връзката си, не отказвай подкрепа, за да се справиш с проблема. Не мисли, че сам/а ще е по-лесно, а напротив, опри се на новата си половинка, именно трудностите ще ви сближат още повече.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия