Сексът за една нощ води до сериозни инфекции

2014-01-20 14:30:00
Сексът за една нощ води до сериозни инфекции
Снимка: Dreamstime

Сексът за една нощ се практикува основно от младежите. По-възрастните хора вече си имат сериозен партньор и нямат нужда да задоволяват нуждите си с непознати или полунепознати мъже и жени.

 

Младежите, които редовно правят секс за една нощ, често страдат от болести, предавани по полов път, като най-често жените развиват бактериален вагинит. Наблюдава се инфекция по срамните устни и стените на вагината. Тя се причинява след травматично увреждане на влагалището и срамните устни. Получава се оток по тях, което може да доведе до разраняване. Жената има силни болки, постоянно им се ходи до тоалетна и дори им се случва да се изпускат.

 

 

Лечението на бактериалния вагинит е важно, в противен случай може да доведе до стерелитет. Жената трябва да приема локални антибиотици, а ако е отишла прекалено късно на преглед, може да се наложи да бъде приета в болница и да е на системни антибиотици.

 

Когато човек прави секс с непознат и не използва презерватив, напълно възможно е да се зарази с гъбични инфекции. При тях се наблюдава силен сърбеж и болка по време на секс. При по напреднал стадий може да се стигне и до болка по време на уриниране.

 

Гъбичките също трябва да бъдат излекувани максимално бързо, като това става с помощта на антибиотици, които потискат гъбичния растеж и унищожават вредните за организма на жената болестни причинители.

 

При практикуването на небезопасен секс може да се стигне и до заразяване с херпесна инфекция. При нея се появяват везикули, изпълнени с течност, които са болезнени при допир. Срамните устни са с оток, силно болезнени и зачервени. Инфекцията може да обхване както срамните устни, така и стените на влагалището и да отиде към ануса.

 

Лечението трябва да започне бързо, като се прилагат препарати от групата на антивирусните медикаменти. Най-бързо влияние имат тези с валацикловир и ацикловир.

 

Хубаво е младежите, особено жените, да внимават с кого правят секс и винаги да използват презервативи! Не бива да подлагате здравето си на риск, защото може да си докарате наистина сериозни проблеми!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Dam Yeo Wool
преди 10 години

За една или за две нощи .. все тая. Важен е човека,ако има някакъв проблем естествено,че ще има и болести. Какви глупости пишат не е истина.

dimitar.,
преди 10 години

а ако е за две нощи


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия