Как да се държиш, след като вземеш телефонния му/й номер?

2014-01-09 13:15:00
Как да се държиш, след като вземеш телефонния му/й номер?
Снимка: Dreamstime

Да вземеш телефонния номер на човек, когото харесваш, не е особено лесно. Е, не е и най-трудното нещо на света, разбира се. Но все пак се изисква доза смелост и подходящо държание.

 

Вече си взел телефонния номер и се чудиш какво да правиш – да звъннеш или да пишеш SMS? Верен отговор на този въпрос няма. Довери се на сърцето си и направи това, което те кара да се чувстваш по-спокойно.

 

Хубаво е да знаеш, че при телефонния разговор нямаш много време за реакции и за обмисляне на отговорите си. Затова трябва да си спокоен и подготвен, за да не стане някой гаф.

 

 

При SMS-а е точно обратното – имаш достатъчно време, за да обмислиш отговора си и дори може да поискаш съвет от приятел. Лошото е че, не може да чуеш гласа на човека, с когото разговаряш и това ти пречи да прецениш как реагира на думите ти. Не забравяй, че той/тя също има време да осмисли хубаво отговорите си.

 

Ако все пак се притесняваш и предпочиташ да „драснеш“ SMS, то трябва да внимаваш. Напиши кратко съобщение, в което не бива да има повече от една емотиконка. А най-добре е да няма никакви, за да е максимално небрежно съобщението.

 

Ако не получиш отговор, не му/й пиши в следващите няколко дни. А ако ти отговори, изчакай да мине малко време, преди да върнеш SMS.

 

В никакъв случай не му/й предлагай да излезете още с първото съобщение. Разменете си няколко SMS-и чак тогава подметни небрежно нещо за излизане – кино, боулинг, разходка, хапване и т.н.

 

Старай се съобщенията ти да бъдат максимално небрежни и не задавай прекалено много въпроси, сякаш го/я разпитваш.

 

Ако имаш достатъчно смелост и предпочиташ да звъннеш – браво! Но ако той/тя не ти вдигне, не звъни отново. Изчакай да те потърсят. Ако това не стане, може да звъннеш след няколко дни.

 

Слушай внимателно гласа му/й. Ако звучи в приповдигнато настроение, значи определено се радва да те чуе. Ако обаче е по-скоро безразличен към разговора, опитай се да кажеш нещо смешно, за да разведриш положението. Поговорете няколко пъти, преди да го/я поканиш на среща.

 

Каквото и да направиш, помни едно – той/тя ти е дала телефона си, защото има интерес към теб. Затова бъди смел, бъди себе си и няма как да не се харесаш!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия