Според статистика от 44% до 76% от мъжете и 21-50% от жените изневеряват на половинките си. 25% от жените изневеряват на мъжете си в своите сексуални фантазии. Сред мъжете този процент е по-нисък (около 12%), защото те предпочитат да го правят реално.

 

Почти 43% от мъжете изпитват желание да флиртуват и да изневерят на работното си място, а сред жените този процент е 25. Интересни са мотивите на изневеряващите. Жените твърдят, че изневеряват, защото връзката им не е успешна, а мъжете изневеряват дори да смятат, че имат успешна връзка.

 

80% от дамите споделят, че и в паралелната им връзка на първо място е любовта, а едва 30% от мъжете изневеряват, защото са влюбени в друга.

Сега ще ти разкажем повече за причините за мъжката изневяра.

 

Дон Жуан. Сред мъжете съществува една голяма група, за която е много важно самоутвърждаването чрез многобройни сексуални контакти. Тези мъже не се женят, защото не са способни да имат продължителна връзка, а дори да се обвържат, не са способни да не изневеряват. Те се чувстват готини и привлекателни, когато постоянно имат нови контакти с нови жени.

 

 

Сексуалните отмъстители. Този тип мъже най-често в някакъв период от живота си не са се почувствали оценени, а именно непълноценни (според тях) заради поведението си към някоя жена. Това може да е колежка, която ги е изпреварила в кариерата, жена, към която са имали чувства, но тя не е откликнала или е била доминираща в отношенията им.

 

 

Тези мъже често „си отмъщават" като се опитват да накарат повече жени да страдат, така както те са страдали. Този тип мъже искат да имат колкото се може повече връзки, дори парадират с тях, защото си мислят, че така ще наранят трета жена.

 

Ако такъв мъж е във връзка и се чувства потиснат, то най-често той иска да си отмъсти на любовницата и да я накара да страда, особено ако види, че тя е влюбена в него и би искала сериозни отношения.

 

Скука. Някои мъже намират връзката си за скучна и изневеряват именно заради това. С времето любовта намалява, страстта изчезва и на някои мъже им доскучава, иска им се тръпка и силна емоция. Тези мъже не искат да приключват дълготрайната си връзка, защото я ценят, но искат нови завоевания. Такъв мъж крие авантюрите си, но чрез тях се зарежда с енергия и се чувства на място.

 

Бягство чрез секса. Мъжете, които изпитват проблеми от психологичен характер, дори да не са свързани с проблемите им във връзката, често търсят решението в секса. И когато не могат да намерят утеха при приятелката си я намират при любовницата.

Автор: Nadejda Atanasova