Как да се отпуснеш да говориш за всичко с гаджето си?

2013-12-25 11:00:00
Как да се отпуснеш да говориш за всичко с гаджето си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Хората понякога са сложни за общуване. Не всички могат да се отпуснат да говорят лесно, дори пред близки хора. Това е така, защото всеки има някакви терзания, комплекси и проблеми със себе си.

 

Когато става дума за една двойка, нещата пак са почти същите. Дори много да обичаш гаджето си, може да имаш притеснения да споделиш нещо или да се чудиш как да подметнеш, че искаш да поговорите за даден проблем.

 

Има някои теми, които са много проблемни за обсъждане с партньора. Някои от тях са например: незадоволеност в интимната близост, бивши гаджета, минали неуспехи с предните партньори, запазени подаръци от бивши гаджета и много други.

 

Но има и много хубави неща, за които можем да поговорим с партньора, когато сме в леглото и то с любов и нежност. Така можем да разпалим още повече страстта по между си.

 

Трудните за обсъждане теми, за разлика от приятните, понякога носят последствия. Понякога е стават дори спорове, скандали и тежки драми. Трябва да знаеш, че искреността е важна и ако искаш да споделиш нещо с гаджето си, не трябва да го криеш.

 

 

Ако не си удовлетворен/а в секса, ако имаш симптоми на полово-предавана болест или нещо подобно, е редно да споделиш на партньора си, защото това е важно за връзката ви. Искреността е важна и трябва да можеш да споделиш без притеснение неща като тези. Ако се притесняваш от реакцията на гаджето, трябва да помислиш как да съобщиш без той/тя да се ядоса прекалено и да избухне.

 

Когато искаш да кажеш нещо, важно е да намериш и подходящия момент. Например веднага след секс не е подходящо да кажеш, че не се чувстваш удовлетворен/а от секса и нещо не ти стига. В такъв момент човек е замаян и понякога дори не може да си събере мислите. Когато мине малко време, успокоите се и завържете разговор, може да го наклониш в дадената посока и да признаеш, че явно имате проблем.

 

Общуването няма конкретни правила, просто когато познаваш партньора си е най-лесно. Затова позволи и другия да те опознае и не се дърпай, постарай се да му/ѝ позволиш да те опознае. Ако имаш нещо да казваш на гаджето си направи го лично, а не през най-добрия му/ѝ приятел/ка или чрез когото и да е, защото проблемите ви са си ваша работа. Освен това е грозно да ползваш други хора, чрез които да водите диалог.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия