Няколко любопитни факти за секса, които ще те усмихнат

2013-12-17 17:00:00
Няколко любопитни факти за секса, които ще те усмихнат
Снимка: freedigitalphotos.net

Сексът е едно от най-важните неща в живота на човек. Отдавна не практикуваме секса само за да се размножаваме, а напротив, доставяме си взаимно удоволствие с избрания от нас партньор. Разбира се, сексът е отговорно нещо и важни теми са сексуалната култура сред тийнейджърите, предпазването от нежелана бременност и др. Но сега ще ти покажем смешната страна на секса или няколко любопитни факта, които ще те накарат да се усмихнеш.

 

Лекарство. Според Музея на секса, вибраторът през 19 век е бил използван като медицинско лечение на женската хистерия. Оргазмът, който предизвиквал вибратора, помагал на лекарите да премахнат симптомите на тревожност у жените, които имали хистерия.

 

 

Спермата съдържа цинк и калций, които доказано предотвратяват зъбния кариес. А пък средният размер на пениса е 13 см. Това означава, че момчетата не трябва да се компексират, ако са с такъв размер, това е нормално.

 

Хомосексуалността е присъствала в списъка на Американската психиатрична асоциация до 1973г. това не е факт, който е забавен, но не можехме да не го споменем в нашата класация.

 

Ако не обичаш да посещаваш често фитнеса и като цяло спортуването не те радва много, тогава спокойно можеш да го заместиш със секс. Само 30 минути секс изгарят около 200 калории. Каква по-добра тренировка от това?

 

Костюмите на бурлеските са образец за еротика, но преди няколко века, целта им е била по-различна. Според Музея на секса, долната част на костюмите на бурлеските са създадени през 15 век. Те са измислени като „срамни перуки", които са били употребявани от проститутките. С тях са прикривали симптомите на сифилис и срамни въшки.

 

В Хонконг жена може да убие съпруга си, ако той ѝ е изневерил. Това може да стане абсолютно законно, но само ако убийството е извършено с голи ръце. Друг странен факт е, че например продажбата на секс играчки и вибратори е забранена в някои страни, също така в щатите Алабама и Мисисипи.

 

Колко сексуални партньори си имал/а? Мислиш, че са твърде малко или твърде много? Според проучване сред хора на възраст между 20 и 59 години, жените имат средно по четири партньора за цял живот, а мъжете – седем.

 

Оргазъм. Според статистика 75 на сто от мъжете стигат до оргазъм всеки път по време на секс, а едва 29% от жените твърдят същото. Освен това повечето жени не могат да достигнат до върховния момент само при вагинален секс и се нуждаят и от стимулация на клитора.

 

Според статистиката, мъжете губят девствеността си на 16.9 годишна възраст, а дамите започват да правят секс средно на 17.4 години. Ново проучване показва, че и генетиката може да изиграе роля, защото наследствените фактори като импулсивност и полово съзряване могат да подтикнат човек да прави секс в по-ранна или по-късна възраст.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия