За какво съжаляват мъжете и жените, когато става дума за секс?

2013-12-14 15:00:00
За какво съжаляват мъжете и жените, когато става дума за секс?
Снимка: Dreamstime

Сексът носи удоволствие на мъжете и жените, но въпреки това представителите на двата пола съжаляват за някои неща, които са им се случили в сексуален план.

 

Учените решили да направят експерименти, за да разберат кои са те. Проучването било разделено на три части. Първата група доброволци трябвало да оценяват хипотетичен сценарий, в който някой съжалява, че е преследвал или че не е имал възможността да преследва потенциален сексуален партньор. След това мъжете и жените трябвало да оценят по скалата от 1 до 5 предизвикането у тях съжаление.

 

 

Втората група участници били помолени да направят списък с нещата, за които съжаляват в сексуален план, като посочат кое от тях са преживели лично.

 

Третият експеримент е огледален на втория, но в значително по-голям мащаб. Групата била съставена от близо 25 000 участници – хетеросексуални, хомосексуални и бисексуални.

 

Резултатите от проучването показват, че мъжете и жените съжаляват, че са правили секс с някого, който не изглежда особено добре на външен вид. 24% от представителките на нежния пол съжаляват, че са правили секс за пръв път с грешния човек, а 27% от господата съжаляват, че са отхвърлили възможността да имат потенциален сексуален партньор.

 

Дамите също така съжаляват, че са изневерили на предишен партньор и че понякога се движат прекалено бързо в сексуален план.

 

Мъжете пък съжаляват, че не са били по-разкрепостени сексуално, когато са били млади и необвързани.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия