Няколко причини, поради които жените не достигат до оргазъм

2013-12-12 15:59:00
Няколко причини, поради които жените не достигат до оргазъм
Снимка: Dreamstime

Мъжете определено са щастливци, защото почти винаги достигат до оргазъм по време на секс. При жените обаче положението е различно. При тях има редица фактори, които им пречат да стигнат до кулминацията по време на секс и често остават незадоволени.

 

Какви са причините за липсата на оргазъм?

 

Препоръчително е да се прави секс с чувства /т.е любов/, защото статистиката показва, че на представителките на нежния пол им е по-трудно да „свършат“, когато правят секс с непознат или с мъж, към когото нямат чувства. Затова не се учудвайте, че не може да получите оргазъм, ако сменяте интимните си партньори постоянно и не сте влюбени в мъжа, с когото споделяте леглото си.

 

 

Когато човек прави секс, той трябва да се отпусне максимално. Тогава не е моментът за мрачни мисли. Не си мислете колко много работа имате да свършите утре, колко обидени сте се почувствали преди няколко часа заради някой колега/познат, какви болести може да хванете по време на секс, как ще изглеждате по време на оргазъм и т.н. По принцип е хубаво изобщо да не се затормозявате с такива неща и е абсолютно забранено да го правите, докато сте в леглото.

 

Отпуснете се и не мислете за нищо странично! Не мислете за излишните килограми, които имате, за стриите по краката или формата на гърдите ви. Наслаждавайте са на случващото се! Ако сте в добро настроение и със самочувствие, сексът винаги ще ви носи невероятна наслада!

 

Ако досега не сте получавали оргазъм, не означава, че така ще бъде и занапред! Дайте шанс на половинката си да ви докаже, че това не е „мисията невъзможна“. Може би, мъжете преди него не са успели да ви накарат да „свършите“, защото не сте били истински влюбени в тях, а оргазмът трудно се постига без наличието на чувства. Но не мислете за това по време на секс, за да не се разсейвате и отчайвате излишно!

 

Какво представлява женската еякулация?

 

Някои жени се притесняват и не могат да се отпуснат, защото ги е страх, че ще получат женска еякулация и ще се изложат. В това обаче няма нищо срамно и неестествено. Течността, която се отделя при женската еякулация е близка до мъжката сперма като състав и се отделя от парауретралните жлези. Те са в основата на женския оргазъм. Така че не се притеснявай, ако отделиш някаква течност след оргазъм.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия