Скоро ще се появят презервативи, които не могат да бъдат скъсани

2013-11-27 12:30:00
Скоро ще се появят презервативи, които не могат да бъдат скъсани
Снимка: Dreamstime

С любовта се появява и сексът, който е един от най-приятните начини за физическо проявление на вашите интимни чувства. Разбира се, той крие много опасности и често нежелани последици, затова е изключително важно да използвате предпазни средства, когато се наслаждавате един на друг.

 

Най-честото използвано предпазно средство при практикуване на секс е презервативът. Той е изключително удобен и сравнително надежден. Освен дискомфорта от слагането му обаче, той крие и една доста неприятна уязвимост — не е изключен фактът да се скъса. От много време се работи по отстраняване на този проблем и вече има светлина в тунела.

 

 

Развитието по въпроса дължим на английските изследователи от Манчестър, които планират разработването и пускането в продажба на нови революционни кондоми. Те ще бъдат изработени от новосъздадения институт NGI (National Graphene Institute) в Манчестър, който ще започне работа през 2015 г.

 

Институтът е получил финансиране в размер на 100 000 долара от фондация „Бил и Мелинда Гейтс“, които ще се използват за производството на въпросните кондоми, за които имаме обещание от компания, че на практика няма да могат да бъдат скъсани. Тайната се крие в материал, открит за пръв път в Манчестърския университет през 2004 г.

 

Суперздравите презервативи ще бъдат изработени от специална субстанция, в която ще има едновременно графен и латекс и ще се нарича графен. Той, освен със своята здравина ще се отличава и с това, че е изключително тънък. Най-голямо приложение намира в разработването на смартфони, сензори и други високотехнологични продукти.

 

Учените обаче смятат да увеличат употребата му и чрез него да правят нов и по-добър вид контрацептиви. Новите презервативи ще бъдат изключително здрави и тънки и по този начин минимално ще ограничават удоволствието при сексуален контакт, като същевременно максимално ще гарантира за нашата безопасност.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия