Митове, свързани със самозадоволяването

2013-11-22 12:15:00
Митове, свързани със самозадоволяването
Снимка: Dreamstime

Самозадоволяването може да е тема „табу“, но това не означава, че вреди на здравето и не бива да се практикува. Има доста митове, свързани с мастурбирането. За съжаление, голяма част от подрастващите вярват в тях, защото няма откъде да научат истината – връстниците им също са неинформирани, а не биха започнали разговор на такава тема със своите родители. Затова нямат избор и вярват в написаното в интернет. Съветваме ви да прочетете тази статия, за да видите кои са митовете, свързани с мастурбирането и каква е истината:

 

Прекомерното самозадоволяване може да доведе до загуба на зрението – това е невъзможно да се случи, затова не се притеснявайте излишно! Мастурбирането НЕ причинява никакви здравословни проблеми!

 

 

Честото самозадоволяване води до намаляване чувствителността на пениса и клитора – тялото няма някакъв определен лимит удоволствие, който като бъде изчерпан и да няма повече. Затова не си мислете, че като получавате оргазъм всеки ден и в един момент сексът няма да ви харесва. Разбира се, мастурбирането не бива да пречи на сексуалния ви живот. Притеснително е, ако предпочитате сами да си доставите удоволствие, вместо да го направите в компанията на половинката си.

 

Появяват се пъпки – поредният доста смешен мит. Няма как достигането до оргазъм да води до появата на акне. Причините за пъпките по лицето ти са най-различни – хормоните ти бушуват, предразположен/а си към появата на акне, прекаляваш с консумацията на шоколад, не почистваш качествено лицето си и т.н. Самозадоволяването не е една от тях!

 

 

Редовната мастурбация води до намаляване на тестисите, а пенисът спира да расте – това е една от най-големите глупости, които някога сме чували. Ако момчетата вярват на всички слухове, които чуват, то излиза че, представителите на силния пол, които се самозадоволяват, са ниски, плешиви и с малки пениси ...

 

Появяват се брадавици и косми по дланите – спокойно, нито ще заприличаш на баба Яга, нито на Чубака.

 

 

По-лесно хващаш болести, предавани по полов път – няма как човек да се зарази със СПИН, гонорея, херпес, сифилис и т.н., докато мастурбира, нито пък след това, ако прави секс с презерватив.

 

Снимки: Dreamstime

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия