Секс по приятелски или какво трябва да знаеш за този тип връзки?

2013-11-23 12:00:00
Секс по приятелски или какво трябва да знаеш за този тип връзки?
Снимка: freedigitalphotos.net

Живеем в много модерни и разкрепостени времена. Днешните тийнейджъри са в пъти по-различни от родителите си, когато са били на тези години, например. Дори предните поколения са имали различни ценности и сексът по приятелски им се е струвал немислим. В днешно време това си е напълно нормално и се случва на много хора. Разбира се, че има и противници, които смятат, че за да правят секс с някой трябва да има повече от привличане, но е ясно, че и хората, които имат приятели „с привилегии" не са малко.

 

Сега ще ти кажем някои неща, които трябва да знаеш за този тип отношения:

 

Някои хора смятат този вариант за идеален, защото по някаква причина към този момент не им е до връзка. След тежка раздяла или голямо разочарование, човек понякога има нужда да си почине от сериозните отношения.

 

Не се обвързвай. Това може би е най-важното правило, когато става дума за секса по приятелски. Особено ако си се впуснал/а в такава връзка след тежка раздяла, най-добре се съсредоточи върху други аспекти от живота си, не мисли, че тази връзка може да прерасне в нещо повече. Няма лошо да се забавлявате, а в същото време да си имате доверие и да се подкрепяте, защото сте приятели. Трудното идва, когато човек, имал дълга връзка до скоро, е свикнал с интимността, нежността, обичта и времето, прекарано с любимия човек. Затова не си мисли, че можеш да получиш тези неща от връзка тип „приятели за секс".

 

 

Изяснете се. Ако имате приятелски отношения, значи би трябвало да можете да говорите и да имате добра комуникация по между си. Не се тревожи да споделиш какви очаквания имаш и какво те притеснява от тази връзка и от отношенията ви. Ако се окаже, че един от двама ви е влюбен, по-добре не се захващайте с това, защото ще боли. Възможно е другият да не се влюби, а влюбеният само да се надява на нещо повече. Това не е добра ситуация и накрая приятелството ви ще се съсипе.

 

Ставаш ли за такава връзка? Трябва да си сигурен/на, че наистина можеш да понесеш минусите на такъв тип приятелство. Ако си свикнал/а винаги да има някой до теб, да прекарваш много време с гаджето, да си правите романтични подаръци, мили жестове и да бъдете приоритет един на друг, това ще ти липсва в отношенията „секс по приятелски". Запомни, че това е само секс и не трябва да очакваш другия да прави нещо повече за теб. Не бива да си ревнив/а, защото този човек не ти е гадже, а и двамата сте свободни.

 

Говорете си. Трябва да си изградите правила в отношенията, да се разберете кога ще се виждате, ще се чувате ли, ще се срещате ли с други хора, ще правите ли секс с други хора и какво очаквате от тези взаимоотношения. Всичко това е с цел да няма разочаровани и да не си градите напразни илюзии. Човек се влюбва лесно и неусетно. Ако единият е влюбен, а другият не е, тогава пак трябва да говорите за да видите на къде отиват отношенията ви.

 

Подходящ приятел. Важно е да не се захващате с такива отношения ако сте много близки, защото накрая приятелството ви няма да бъде същото. Най-добре е да не е толкова близък до теб човек, но все пак някой, на когото имаш доверие. Ако не искаш да се разбира от околните, че имате връзка, също трябва да внимаваш. Не всички хора умеят да пазят тайна и може неочаквано всички да разберат, че имаш отношения с даден човек.

 

И накрая, знай, че трябва да внимаваш с тези неща. Чувствата са сериозно нещо и не се случват, когато ние искаме, не можем да ги управляваме. Затова внимавай с какви хора се захващаш и ако усетиш, че хлътваш много, а другия – не, тогава най-добре се откажи от тази връзка.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SpiritInBlack
преди 10 години

Трябва да знаеш , че нещата свършват зле...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия