Защо ни боли глава от много секс?

2013-11-12 13:34:00
Защо ни боли глава от много секс?
Снимка: freedigitalphotos.net

В днешния интензивен делник, училище, приятели, семейство, срещи, раздели, живота на големия град като цяло, не е трудно да си предизвикаме главоболие. Особено стресът, недоспиването и алкохолът са главните виновници да ни боли глава.

 

Жените страдат много по-често от главоболие, отколкото мъжете, особено ако става дума за по време на секс. Ако те заболи главата напълно възможно е това да се случва, защото си правила секс, пила си газирано, пушиш, в цикъл си, взимаш противозачатъчни, изпила си хапче за глава или носиш очила.

 

Немски учени са открили, че съществува този феномен, да те боли глава по време на секс. Според тях 800 000 човека изпитват рязко главоболие точно в момента на оргазма и то продължава около десет минути.

 

 

В продължение на около два часа след това, също се усеща дискомфорт в главата, който напомня за ужасната болка. Това явление е характерно за хора най-вече на възраст от двадесет до четиридесет години.

 

Според учените главоболието е свързано с прекаленото разширяване на кръвоносните съдове заради изхвърлянето на хормони или на спазмите. За да се предпазиш от такова главоболие няма много какво да се направи, освен да не правиш секс една седмица – доказано е, че това намалява вероятността да те заболи глава по време на оргазъм.

 

Разбира се, може да те боли глава от много други неща. Пример за това са цигарите. В резултат на действието на тютюна, организмът се отравя, което може да те докара дори до повръщане, световъртеж и главоболие. Може да стане и хронично, което означава, че ще е придружено с кашлица, болки в корема и главоболие.

 

Газираното и богатите на нитрити храни (салами, шунка, пушена риба) са продукти, от които може много лесно да те заболи глава. Газираното замени с вода или прясно изцеден сок от плодове, а колбасите с чисто месо.

 

Ако си в цикъл, нивото на серотонина – хормонът на щастието, рязко намалява, което води до влошаване на настроението, раздразнителност и главоболие. В такива моменти, трябва да знаеш, че няма лошо да си угаждаш, ако един шоколад ще те направи по-щастлива и ще ти излекува главоболието е в пъти по-добре, отколкото да пиеш болкоуспокояващи.

 

Жените, които пият противозачатъчни страдат по-често от главоболие, защото контрацептивите променят нивото на естрогените в кръвта, както и тонуса на кръвоносните съдове.

 

Ако носиш очила също може да те боли глава от това. Ако не си ходила на лекар скоро, отиди, защото диоптърът ти може да се е променил, очилата да не са правилните вече за теб и от това да те боли глава. Дори да не е минало много време от прегледа при офталмолога, най-добре отиди пак, защото особено в пубертета, много бързо се променя всичко и за няколко месеца може да си качила диоптрите.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия