Кои хора изневеряват най-много?

2013-11-10 12:30:00
Кои хора изневеряват най-много?
Снимка: freedigitalphotos.net

Несигурните мъже и жени са много по-склонни да изневеряват, защото трудно се доверяват на другите, установиха американски психолози.

 

Учените от университета във Флорида провели изследване сред 200 млади семейства в продължение на 4 години. През цялото време на проучването участниците трябвало да попълват анкетна карта с въпроси относно чувствата към техния партньор и до колко сигурността се усеща във връзката.

 

Оказало се, че онези, които се тревожели, че могат да бъдат изоставени от половинката си, е по-вероятно да изневерят. Същото било установено и при техните съпруг или съпруга.

 

Това явление се обяснява с това привързаността. Представителите на двата пола, които се радвали на стабилна връзка с родителите си, когато са били деца, сега развиват „сигурен" тип обвързване, като смятат, че половинката им ще се грижи за тях и ще бъдат щастливи и отдадени един на друг.

 

 

За разлика, хората с несигурен стил на привързване се страхували от изоставяне или се борели да запазят независимостта си като опит да не бъдат отхвърлени. Психолозите, които ръководели експеримента, смятат, че хората, които се страхуват да не бъдат изоставяни изневеряват по-често, също така стават жертви на изневярата по-често от хората, които са сигурни в себе си и в партньора си.

 

Ще ти дадем няколко съвета как да разбереш дали гаджето ти ти изневерява.

 

Начинът, по който партньора ти се отнася към теб. Ако нямате навик да си подарявате подаръци или да правите някакви малки изненадки и жестове и изведнъж редовно започнеш да бъдеш изненадван/а, най-вероятно има нещо гнило. Всяка промяна в поведението може да бъде индикация. Ако пък сте свикнали да си правите малки мили жестове и изведнъж другия спре да ти обръща внимание, да те търси така, както преди, пак трябва да се замислиш сериозно дали в живота на гаджето ти не се е появил друг човек.

 

Ако не те кани да се виждате толкова често, колкото преди. Ако сте свикнали да се виждате всеки ден или през ден, а изведнъж срещите ви се разредят, значи нещо се случва. Разбира се, ако не е безпричинно разреждането, например ако гаджето ти е болно, няма в какво да се съмняваш. Но ако изведнъж спре да се обажда всеки ден или да те кани често за излизане, бъди на щрек.

 

Ако сексът не ви върви или виждаш, че партньорът ти е загубил интерес към теб, също трябва да внимаваш. Ако усетиш, че има нещо е най-добре да си поговорите и да се изясните, дали просто към момента не му/ѝ е до секс или има някакъв по-дълбок проблем. В една връзка трябва да има яснота, не трябва да криете един от друг проблемите си или да не споделяте.

 

Не се вманиачавай да мислиш дали ти изневерява. Някои хора са много ревниви и дори половинката им да не им дава никакви поводи, те често си въобразяват, че във всеки един момент гаджето им може да им изневери. Не се превръщай в такъв човек, не след приятеля/приятелката си и недей да се ровиш в пощата или фейсбука му/ѝ. Не прави скандали, а се дръж уважително и говорете. Ако има нещо, ще си проличи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия