Няколко правила на първа среща

2013-10-29 18:00:00
Няколко правила на първа среща
Снимка: Dreamstime

Запознала си се със страхотно момче и той те е поканил на среща. Ти обаче, имаш някои притеснения, защото си го харесала страшно много.

 

Не се тревожи, ще ти дадем няколко съвета какво да правиш и какво да не правиш.

 

1. Бъди точна. Ако сте се уговорили да се чакате на дадено място, не закъснявай, защото прави лошо впечатление. Постарай се да отидеш на време. Принципно до 10 минути се смята за прилично закъснение, но не и повече. А и доста момичета си мислят, че си придават важност, когато карат другите да чакат. Не, това не е така. Хубаво впечатление прави, когато сте точни.

 

2. Ако стоиш със слънчеви очила през цялото време. Няма лошо в носенето на такива очила, но е хубаво като седнете някъде да ги свалиш и да го гледаш в очите. Така е много по-приятна комуникацията. Иначе ще изглежда все едно криеш нещо.

 

 

3. Прекалено много грим не е добра идея. Няма лошо да подчертаеш очите и устните си, това дава вид, че си се постарала и изглежда добре. Но не е привлекателно за момчетата ако си сложиш твърде много грим. Заложи на естествеността, все пак в тийн годините сме най-красиви!

 

4. Не говори за бивши. На първа среща трябва да се опознаете, да си поговорите, да усетите излъчването на другия и да видите има ли искра между вас. Не е правилния момент да се обсъждат бивши гаджета и отминали връзки.

 

5. Усмихвай се. Дори да ти е притеснено, защото си много очарована от младежа срещу теб, не спирай да се усмихваш. Важно е, защото това е знак, че ти е приятно и компанията на другия ти харесва. Освен това усмихнатите хора са по-симпатични.

 

6. Избягвай да има неловко мълчание. Не си гълтай граматиката, а говори. Ако усетиш, че замлъквате задай въпрос, намери тема за разговор. Нормално е и двамата да сте притеснени.

 

7. Ако не сте решили къде ще ходите, не отивайте на кино. Така няма да можете да си поговорите, оставете филма за по-нататък. Отидете на тихо място, уютно кафе, например, където ще можете да се отдадете на сладки приказки.

 

И накрая ще ти кажем да бъдеш себе си. Важно е да не лъжеш, защото ако се харесате не можеш да се преструваш винаги. Успех.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия