Какво да правиш, ако гаджето ти е асоциално?

2013-10-24 12:15:00
Какво да правиш, ако гаджето ти е асоциално?
Снимка: Dreamstime

Любовта е сляпа. Въпреки че човек сам избира половинката си, понякога се случва да се влюби в някой, който има странен характер. Какво да правиш, ако гаджето ти е асоциално, а ти си негова противоположност или поне умееш да си общуваш с хората?

 

Като начало бъди търпелив/а. Не го/я насилвай да се запознава постоянно с нови хора, особено ако изрично ти казва, че не му/й е приятно. Нека нещата се случват постепенно. Първоначално може често да говориш за своите приятели, за да може да свикне с тях, да ги опознае поне малко чрез теб. След това ще му/й е по-лесно да осъществи контакт и на живо. В никакъв случай не се сърди, че има проблем с комуникацията, защото цупенето от твоя страна няма да го/я направи по-дружелюбен. Всеки с характера си. Има хора, които са по-затворени и по-трудно се отпускат сред непознати, но това не означава, че не са готини и след време няма да се превърнат в центъра на купона. Просто им трябва време.

 

 

Най-лесно е да не правите никакви усилия да го/я сприятелявате с приятелите си. В никакъв случай не се отказвайте да го/я приобщите. Вместо да търсите друга двойка, която предпочита да излиза сама или в компанията на максимум още двама души, по-добре положете усилия и внедрете половинката си в приятелския кръг, който имате.

 

Като цяло асоциалните хора не обичат тълпите и избягват да излизат навън. Ако гаджето ти е такова, имаш нелеката задача да го научиш да излиза и да се забавлява. Предложи му/й да отидете на кино /вместо да си теглите филм от интернет/, на ресторант /вместо да си поръчвате храна за вкъщи/, на боулинг /вместо да играете компютърни игри/ и т.н. Навън има толкова много забавления. Първоначално може да ви откаже, но все някой път ще склони. И постепенно ще свикне да излиза и да бъде сред хора. Първо сред непознати, а после и сред приятелите ви.

 

Както вече споменахме любовта е сляпа. Първоначално няма да ти прави впечатление, че гаджето ти е асоциално и ще приемеш този негов недостатък. Но с времето ще ти омръзне. За да не се стига до скандали и до раздяла, започни още от началото да се опитваш да го променяш. Но не го прави изведнъж, защото и на него/нея не й е лесно и не си мисли, че му/й е приятно, че се сприятелява трудно с хората. Но въпреки това ти не си този/тази, който/която трябва да страда заради неговите/нейните недостатъци.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия