Как да приемем музикалния вкус на гаджето?

2013-10-16 20:00:00
Как да приемем музикалния вкус на гаджето?
Снимка: sxc.hu

Открили сте любовта на живота си и всичко пред вас изглежда розово, но внезапно осъзнавате, че музикалните ви вкусове са коренно различни? Това е често срещана ситуация, която не веднъж е разделяла влюбени, неосъзнали, че музиката оказва голямо влияние. Затова нейде да я подценявате, а вижте как по-лесно да приемете ужасният, според вас музикален вкус на гаджето ви.

 

1. Игнорирайте негативните стереотипи за определени жанрове.

 

Отърсете се от представите, които сте имали до сега и дайте шанс на любимите изпълнители на половинката ви. Не забравяйте, че рап и хип-хоп песните не винаги са единствено за наркотици и използването на жените като играчки. Понякога могат да имат наистина дълбоки  и емоционални текстове. Същото важи и за метъла - спрете да мислите, че песните за него засягат само теми като смъртта и сатаната, тези стереотипи отдавна са в историята. Точно в този стил, заедно с рока има изключителни музикални таланти и докосващи текстове, които има голяма вероятност да ви допаднат.

 

 

2. Разберете защо гаджето ви слуша определения жанр

 

Обикновено хората слушат песни, които по някакъв начин емоционално свързват. Попитайте защо гаджето ви слуша определените песни, може да се изненадате и да намерите различна гледна точка, която да ви накара да ги харесате и вие. Дори да не го направите обаче, сигурни сме че зад определени песни ще се крият много интересни истории, за които дори не подозирате. Така че, докато опитвате да разберете за музикалния стил е възможно да разберете важни неща за гаджето си, които ще помогнат за връзката ви в бъдеще.

 

3. Кажете му с какво не сте съгласни

 

Музикалният вкус е нещо, което трудно се променя. Той е нещо съкровено, субективно и лично и е необосновано да искате да го промените. Всеки е различен и поради тази причина харесва различни неща. Ако все пак има изпълнители или песни които крайно не харесвате е хубаво да го кажете. Дайте своите аргументи, изслушайте тези на другата страна, за да може да не възникват конфликти по късно.

 

4. Направете компромис

 

Ако наистина обичате човека до вас, то ще намерите начин да постигнете компромис. Не забравяйте, че вкусовите ви предпочитания също са различни, но не позволявате те да ви разделят нали? Ако музикалният вкус на гаджето ви е толкова неприятен и непоправим, то винаги може да го/я помолите да използва слушалки, когато иска да слуша музиката си и вие сте наблизо. Така хем ще бъдете заедно, хем ще успеете да изолирате музиката, която ви разделя.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия