За да разберете дали гаджето ви става, целувайте го много!

2013-10-11 13:57:00
За да разберете дали гаджето ви става, целувайте го много!
Снимка: Dreamstime

Чудила ли си се дали има начин, с който да разбереш дали си си хванала идеалното за теб гадже? Сигурно отговорът ще те учуди (а защо пък да не те зарадва?), но това става с мнооооого целувки. Не, не се шегуваме, това е доказано от учени от Оксфордския университет, които са установили, че целувката помага на дамите да разпознаят половинката си, пише в. „Daily mail“.

 

 

Този интимен момент, когато двама души затворят очите си и долепят устните си, е много повече от размяна на ласки. Целувките дават възможност на жените да преценят гаджето си на подсъзнателно ниво чрез сетива като вкус и обоняние. Сигналите, които представителките на нежния пол долавят в интимността, представляват биологични „жокери“ за съвместимост, генетична годност или общо здравословно състояние.

 

Целувката има и друга важна роля – да задържи заедно вече установените двойки и да подсили тяхната връзка. Колкото по-често се целуват двама души, толкова по-здрави са техните взаимоотношения.

 

Според учените изборът на половинка и флиртовете са комплексни процеси, които включват поредица от периоди на оценка, в които партньорите си задават въпроса дали трябва да задълбочат връзката или да се откажат от нея. Първоначалното привличане е базирано върху лицеви, телесни и социални подсказки. След време нещата стават по-сериозни, оценката става по-интимни и идва моментът за целувка.

 

Специалистите са установили, че за жените целувката е по-важна, отколкото за мъжете. Дамите определено са по-придирчиви в избора на потенциален партньор, защото след време те ще влагат повече време и усилия от мъжете в отглеждането на наследниците.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия