Кога и защо не бива да правиш секс?

2013-10-02 13:30:00
Кога и защо не бива да правиш секс?
Снимка: Dreamstime

Повечето хора обичат да правят секс. Някои повече, други по-малко. Но каквото и удоволствие да ти доставя сексуалния акт, има няколко причини, поради които трябва да го избегнеш за известен период от време. Вижте кои са те:

 

Не се чувстваш добре – когато човек е болен, трябва да се пази. Според някои хора сексът помага при грип или настинка, но това не е доказано. Затова по-добре пази себе си и интимния си партньор и остави ласките за друг път. Същото важи и ако имаш някаква уроинфекция. Първо се излекувай, след това прави секс. Не е редно да излагаш на риск здравето на партньора си.

 

 

Имаш гъбички – хората, които имат гъбична инфекция, не изпитват никакво удоволствие от секс. Често те крещят, но не от удоволствие, а от болка. Затова, вместо да се мъчиш и да лъжеш, че ти е приятно, вземи необходимите мерки и се излекувай. Също така не е добра идея да рискуваш да предадеш инфекцията на интимния са партньор. А и не забравяй, че такива болести се лекуват и от двамата, защото понякога единият е само носител, но няма симптоми и ако не се излекува, се получава омагьосан кръг.

 

Утре си на гинекологичен преглед – тази причина, естествено, важи само за представителките на женския пол. Момичета, не правете секс вечерта, преди да отидете на гинеколог. Семенната течност и вагиналните секрети може да останат близо до шийката на матката и да променят резултатите от цитонамазката.

 

Нямаш желание – сексът се прави, за да може двама души да изпитат удоволствие от него. Когато не ти е до това и нямаш настроение за интимни ласки, бъди искрен/а и го кажи. Не е редно да се преструваш и да правиш нещо насила заради кефа на друг човек. По-добре утре да правите страстен секс, отколкото днес, но без да имаш желание за това.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия