Виртуалната любов

2013-09-27 11:32:00
Виртуалната любов
Снимка: Dreamstime

Интернет предизвика революция, която промени изцяло живота ни. Всички процеси биват улеснявани и забързвани. Разлика не прави и любовта, която от няколко години насам с навлизането на интернет вече има и бета версия, която, за съжаление, рядко достига до истинската любов. Да, правилно се сещате, имаме предвид виртуалната любов. Тя се развива паралелно с истинската, с надеждата, че скоро от грозна гъсеница ще се превърне в красива пеперуда. И подобно на гъсеницата, тя има няколко периода на развитие, от които зависи дали трансформацията ще се случи, или всичко ще умре.

 

Сладкото начало

 

Както при всичко, така и при виртуалната любов, началото е най-приятно. То е моментът, в който имаме свободата да се представим такива, каквито искаме да бъдем. Често си създаваме образ, който няма много общо с нас самите, но е съзнателна проекция на нашето бъдещо развитие. Интернет ни дава свободата да моделираме, както себе си, така и нашия избраник, защото той ще бъде такъв, какъвто му кажем, че очакваме да е перфектният партньор. Началото на виртуалната любов, в повечето случай, всъщност е просто оформяне на нереални образи. Разбира се, винаги има изключения, но малко са хората, които могат да устоят на изкушението и да представят себе си реално.

 

Обсебване

 

След като сме изградили образите и сме поставили основите, идва моментът, когато се радваме на нашето творение. Чуваме нещата, които винаги сме искали да чуем и се обсебваме от човека, който сме създали. Постепенно образът се изменя, но ние нямаме против, защото той върви в определените от нас граници. С промяната започват да се променят и чувствата ни. Все по-често се улавяме, че възприемаме образа, в който влиза определеният човек за реалната му същност. Постепенно заблудата нараства и вече не осъзнаваме, че всичко е просто маска.

 

 

 

 

Страшната реалност

 

Връщайки се в реалността, осъзнаваме, че всъщност сме влюбени. Но най-страшното е, че не знаем в кого сме влюбени - в човека, който седи зад компютъра или в образа, в който му помогнахме да влезе. Осъзнавайки това, започваме да търсим истината, но играта е в толкова напреднала фаза, че всеки от нас смята за поражение, ако признае някое несъответствие. Започва голямото надлъгване, чрез което всъщност осъзнаваме всички лъжи.

 

Важното решение

 

Разбрали за реалния образ на човека, в когото сме влюбени, пред нас стои дилемата дали да дадем шанс и да го опознаем, или да сменим човека с друг, чрез който да повторим същия сценарий. Обикновено в този период се наблюдава и първата реална среща, която протича не особено дълго и в пълно мълчание. Чрез нея разбираме, че всъщност сме неспособни да общуваме с въпросния човек извън интернет. Има, макар и мъничък шанс, въпреки това, комуникацията да продължи.

 

Трудният или щастливият край

 

И така достигаме до финала. Успеем ли да приведем комуникацията от виртуалния в реалния свят, то има голям шанс гъсеницата, макар и с неистови усилия, да получи мечтания "хепи енд" и да се превърне в красива пеперуда. За съжаление, обаче, по-често срещаният вариант е виртуалната любов да приключи в момента,когато трябва да премине на реално ниво и да ни донесе единствено страдание, заради заблудата, че всичко може да бъде розово.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
"g0oD"_glr
преди 10 години

Всичко това е жалък начин за задоволяване и на физическото, и на психическото ни състояние. На някои явно им доставя удоволствие, но в повечето случаи краят (който е най-сладък в реалността), в света на интернет ни депресира и отчайва.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия