Целуваш се в обществения транспорт - плащаш глоба

2013-09-19 12:59:00
Целуваш се в обществения транспорт - плащаш глоба
Снимка: Dreamstime

Тийнейджърите обичат да показват чувствата си навсякъде. Често виждаме млади двойки, които се целуват и прегръщат на обществени места. В това няма нищо лошо, но като цяло е хубаво да се спазва обществения ред.

 

В България надали скоро ще започнат да глобяват влюбените, които се целуват в градския транспорт, но във Виена санкциите са вече факт. 50 евро глоба ще трябва да заплати всяка двойка, която си разменя целувки в обществения транспорт, пише в. „Daily mail“. Със същата сума пари ще трябва да се разделят и пътниците, които ползват мобилен телефон, както и тези, които консумират миризливи храни, които пречат на околните.

 

 

До въвеждането на тези глоби се стигнало, след като в дирекцията на виенския обществен транспорт били подадени хиляди оплаквания на недоволни пътници от поведението на своите съграждани. С глобите управата се надява, че ще успее да сложи край на най-драстичните нарушения в транспортната мрежа.

 

В последно време доста са зачестили случаите на пътуване на пътници в неприлично облекло.

 

Ако отидете във Виена с половинката си /а и дори да сте там без нея/, не забравяйте, че в обществения транспорт не може да се целувате, да говорите по мобилния и да ядете миризливи храни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
PainInTheAss
преди 10 години

Когато в България има НОРАМАЛЕН транспорт, който не е пълен с бабички, който не се къпят, ***, закъснения на рейсовете с по половин час, задръстваня и нередовна контрола, която най-нагло идва 1 годишно да мрънка защо подяволите не си си купил билетче за рейс, който си чакал половин час, който е пълен до козирката със смрад, в който седиш прав защото бабичките си мислят, че на другия край на града киселото мляко е с 0.2 стотинки по евтино ТОГАВА ще ме глобят за каквото и да било в ГРАДСКИЯ селски автобус. Да не споменаваме, че рейсовете, който ние използваме в 2013 година са изложени преди 10-15 ГОДИНИ по другите страни като експонати в МУЗЕЙТЕ!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия