Лятото си отива, навън става все по-хладно и това не се отразява добре на любовния живот на хората. Питате се защо? Защото, когато денят е слънчев, шансът една среща да мине по-добре е по-голям.

 

До този извод са достигнали учените, след като са направили изследване на петима мъже, оценени като привлекателни, пише в. „Daily Express“. Представителите на силния пол са имали за задачата да се приближават до жени между 18 и 25-годишна възраст и да искат телефонните им номера. Мъжете използвали едни и същи думи и реплики, за да привлекат вниманието на дамите.

 

 

Резултатите от експеримента показали, че в слънчеви дни свалячите имали по-голяма успеваемост. Температурата била една и съща както в слънчевите, така и в по-мрачните дни.

 

Изследвания, направени преди години, показват, че слънчевата светлина подтиква хората да помагат на непознати, както и да бъдат по-щедри със сервитьорите. Но това е първото проучване по рода си, което е било направено, за да се установи дали времето оказва влияние върху романтичната нагласа или не.

 

Слънчевата светлина повишава нивата на серотонина в мозъка, подобрява настроението и понижава нивата на мелатонина /хормон на съня/. Ето защо, когато навън грее слънце, мъжете и жените имат настроение и са по-склонни да рискуват и да излязат на среща с непознат/а. Напълно възможно е слънчевите лъчи да влияят както на дамското благоразположение към представителите на силния пол, така и на уменията за ухажване на господата.

 

В съвсем скоро време ще има повече мрачни, отколкото слънчеви лъчи. Не се бави, изпробвай късмета си и покани на среща или вземи телефона на момче/момиче, което харесваш.

Автор: Ралица Солакова