На някои хора отдалеч им личи, когато си падат по някого. Други обаче умело прикриват чувствата си. А също така има такива, които рядко забелязват, когато някой си пада по тях. Те са просто като „коне с капаци“ и често подминават и не отразяват хора, които открито им симпатизират. Ако си от тях или ти е трудно да разбереш, че някой си пада по теб, виж няколко сигурни знака, които показват, че не си му/й безразличен/на:

 

Прави това, което искаш – много хора си мислят, че по този впечатляват човека, когото харесват. Това обаче е нож с две остриета. Да, някои момчета и момичета обичат да им ходят по свирката, но други предпочитат да комуникират с човек, който има мнение и не постъпва като мекотело. И все пак повечето влюбени се държат малко глупаво. Те с удоволствие оставят човека, по когото си падат, да изберат филма, който ще гледат на кино, заведението, където ще се хранят, мястото, където ще ходят и т.н.

 

 

Показва те на приятелите си – щом те показва на хората, с които прекарва свободното си време, явно наистина си пада по теб. Когато човек е влюбен, за него той/тя е най-красивият/красивата на света и всеки трябва да го/я види.

 

Интересува се какво мислиш – ако за него/нея е важно твоето мнение и се съобразява с него, то определено има чувства към теб. Без значение дали става въпрос за музика, филми, постановки и т.н..

 

Иска да те запознае със семейството си – това е доста сериозна крачка, която правят само хора, които наистина са сигурни в чувствата и искат този човек да стане част от семейството им. Щом той/тя иска да те запознае с родителите си, то явно наистина си пада по теб и има дългосрочни планове за вашите взаимоотношения.

 

Харесва всяко едно твое състояние – той/тя гледа влюбено 24/7. Да, определено предпочита, когато си усмихнат/а и в добро настроение, но се радва и на времето, прекарано с теб, когато си ядосан/а, нямаш настроение, нервно ти е и т.н.

 

Винаги те пита дали имаш нужда от нещо – той/тя е загрижен/а за теб и с удоволствие ще ти даде това, което ти трябва, без значение дали става въпрос за съвет или за разхладителна напитка. Фактът, че се интересува от нуждите ти ясно показва, че се интересува и от теб.

Автор: Ралица Солакова