Какви въпроси не бива да задаваш на първа среща?

2013-09-02 16:45:00
Какви въпроси не бива да задаваш на първа среща?
Снимка: Dreamstime

Първите срещи определено са вълнуващи. Човек трябва да бъде внимателен как се държи, защото няма как да направи добро първо впечатление ... повторно. Въпреки че представителките на нежния пол се притесняват повече по време на първа среща, мъжете също не са съвсем спокойни. Притесненията основно се въртят около начина на обличане, заведението, където ще отидете, темите, които ще обсъждате и т.н.

 

Много често се случва двама души да си прекарват много добре, докато единият не зададе някакъв странен и неподходящ въпрос, който да озадачи другия. За да не разваляте срещата, на която сте, вижте какви въпроси не бива да задавате:

 

Мечтаеш ли за семейство и деца?

 

Определено този въпрос не е подходящ както на среща между възрастни, така и на такава между тийнейджъри. Има още много години, докато сериозно започнете да мислите за такива неща. Затова е излишно да задавате такъв въпрос. Никой не обича да говори за неща, които ще се случат след години /ако изобщо се случат/.

 

Работиш ли и каква е заплатата ти?

 

 

Няма нищо лошо да го/я попиташ с какво се занимава и дали има приходи, които не идват от родителите му/й, но не бива да питаш каква е заплатата му/й. Това не е най-важното, нали? Все пак парите, които си изкарва, са си за него/нея и теб не бива да те интересува точно това.

 

Какво мислиш за външния ми вид?

 

Този въпрос е излишен. Щом сте излезли на среща, значи той/тя има симпатии към теб. Дори в момента да не се харесваш, момчето/момичето, с което си, определено харесва външния ти вид, затова няма смисъл да го/я питаш. Този въпрос ще покаже, че си неуверен/а, а това не се харесва на хората.

 

Дали семейството ти ще ме хареса?

 

Това, че сте на среща, не означава, че нещата помежду ви ще потръгнат и ще се запознаеш с родителите му/й. А и той/тя няма как да знае какво ще е тяхното мнение за теб. Времето ще покаже, затова е по-добре да си спестиш този въпрос.

 

Изневерявал/а ли си?

 

Това е доста личен въпрос, а и малцина са тези, които биха дали положителен отговор. Повечето неверници биха излъгали, за да ти направят добро впечатление. Вместо да провокираш човека срещу теб да те лъже, по-добре разбери с течение на времето дали обича да кръшка или държи на половинката си.

 

Защо се раздели с бившия/бившата?

 

По принцип това е хубаво да бъде тема „табу“. Каквото се е случило в миналото, трябва да си остане там и да не оказва никакво влияние на бъдещето. Повечето жени се интересуват от бившите гаджета на мъжете, които харесват, защото ги смятат за конкуренция и искат да се подготвят за „битката“. Вместо да си вкарваш излишни филми и да се ядосваш за глупости, по-добре не повдигай тази тема.

 

Хубаво е човек да се държи естествено, когато е на първа среща. Все пак трябва да опознаят истинската ви същност, а не маската, която сте си сложили. Споделете своите положителни качества, но е лъжете относно кусурите си. Бъдете искрени, защото няма смисъл да накарате някого да се влюби в човек, който не съществува. В началото може връзката ви да върви, но с течение на времето той/тя ще осъзнае, че вие не сте човекът, за когото ви е мислел/а. И тогава със сигурност ще последва раздяла.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия