Няколко лъжи, свързани с нежеланата бременност

2013-08-20 11:10:00
Няколко лъжи, свързани с нежеланата бременност
Снимка: Dreamstime

Най-големите грешки по време на секс се случват, защото хората не са готови да водят сексуален живот, нямат достатъчно информация и пренебрегват доста неща, които са чували, понеже живеят с мотото „точно на мен ли ще ми се случи?”. Никой обаче не е застрахован от лошите неща. Затова, ако искате да правите секс и да нямате излишни проблеми, информирайте се и се интересувайте от нещата, свързани с безопасния сексуален живот.

 

Една от най-големите лъжи е, че жената не може да забременее, докато е в цикъл. Факт е, че шансът е минимален, но въпреки това съществува. Малцина са дамите, които са в овулация преди и по време на менструация, но има такива. Затова по-добре не рискувай. Първо, защото има шанс да забременееш и второ, защото точно в този период има най-голям риск от заразяване или развитие на инфекция.

 

 

Другата невярна информация е свързана с противозачатъчните. Твърди се, че трябва да мине известно време, след като една жена спре оралните контрацептиви, за да има отново овулация. Истината е, че яйчниците имат възможност да произведат яйцеклетка в деня, след като бъде изпито последното хапче. Затова не прави секс без презерватив, ако наскоро си спряла противозачатъчните.

 

Има мъже, които отказват да правят секс с презерватив. Те твърдят, че им е неудобно и това намалява чувствителността им. Някои жени не се съгласяват да водят рисков сексуален живот, но други склоняват. Не бъдете от вторите. Не си мислете, че методът „вади го, преди да свърши” е безопасен. Освен еякулация, мъжът отделя и предеякулационна течност, в която също има сперматозоиди, които могат да оплодят яйцеклетката. Затова не рискувайте заради няколко минути удоволствие.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия