Какво да правиш, ако презервативът се скъса ... или забравиш да използваш такъв?

2013-08-08 17:15:00
Какво да правиш, ако презервативът се скъса ... или забравиш да използваш такъв?
Снимка: Dreamstime

Колкото и статии да има относно ползата от презервативи, колкото и редове да са написани относно болестите, предавани по полов път и нежеланата бременност, не са малко момчетата и момичетата, които са правили поне веднъж в живота си секс без предпазни средства. А понякога презервативите просто се късат – рядко, но се случва.

 

 

Излишните драми няма да ти помогнат в такъв момент. Ако си била подготвена и просто се е случило – направила си нужното, искала си да се предпазиш, пък ... вайкането няма да върне времето назад. Затова се вземи в ръце и направи това, което ще ти помогне сега. След като установиш, че презервативът е скъсан, отиди в най-близката аптека и си купи хапче за спешна контрацепция, дори партньорът ти да не е свършил в теб. Все пак помниш, че съществува предеякулационна течност, нали? След това си запиши час при гинеколог и се изследвай, без значение, че гаджето ти твърди, че няма венерически болести. Проверката е висша форма на доверие. Задължително се тествай за гонорея, хламидия и трихомоназа. Тези инфекции са доста разпространени и в същото време често протичат без никакви симптоми и нанасят сериозни здравословни проблеми.

 

Ако този месец цикълът ти закъснее има две основни причини – притеснена си, че може да си забременяла и това го забавя или просто ... наистина си бременна. Ако не ти дойде до една седмица след датата, вземи си бързо тест и провери как седят нещата. Не се шашкай, ако е положителен. Понякога тестовете показват положителен резултат, но в същото време жената не е бременна. Затова отиди на гинеколог, преди да изперкаш от притеснение.

 

Не прави секс без презерватив, когато си в нетрезво състояние /тогава изобщо не бива да правиш секс, защото не може да взимаш адекватни решения ... отделен е въпросът, че не е хубаво да прекаляваш с алкохола/. Ползвай презервативи, защото това излиза по-евтино и здравословно от лечението на болести, предавани по полов път, от раждането на нежелано дете или от аборта. Не рискувай живота и здравето си заради няколко минути удоволствие. Въпреки че в днешно време има презервативи, които са толкова тънки, че не се усещат и няма как да ти развалят кефа. Отказът за ползвате на кондом е глезотия, а не нужда.

 

Снимка: Dreamstime


Хубаво е да посещаваш гинеколога си на всеки шест месеца, за да си сигурна, че всичко ти е наред. Ако водиш активен сексуален живот, прави си цитонамазка веднъж годишно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 10 години

БЕГИ БЕГИ до аптеката :D това ще стане ако го скъсам :D

ziza1
преди 10 години

Ами използвайте гума от трактор - по-здрава е!

marin_9867
преди 10 години

Не знам кой е шаш и паника ама вие сте за преглед ....

NaOH
преди 10 години

щото видиш ли, пича може да е свършил и да те е излъгал, че не е, или без да се е усетил да е излязла предеякулационна течност. познавам 2 абортирали *** заради това, че са се шляпали без гума

kosder
преди 10 години

Ще го зашия с губерката.

dirtyyy
преди 10 години

Защо по дяволите веднага да пият хапчета за спешна контрацепция, при положение, че никой не е свършвал или бил близо до свършване някъде :Д

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия