Откриха нови полезни свойства на презерватива

2013-07-31 16:59:00
Откриха нови полезни свойства на презерватива
Снимка: Dreamstime

Презервативът е най-разпространеното и сигурно средство за мъжка контрацепция. Той се поставя на мъжкия полов орган, като по този начин предотвратява навлизането на семенна течност във вагината на жената. Така няма как да се стигне до нежелана бременност. Другото му преимущество е, че предпазва от болести, предавани по полов път /нещо, което противозачатъчните хапчета не могат/.

 

 

Наскоро учените откриха още едно полезно свойство на презервативите – те осигуряват благоденствие на „полезните“ вагинални бактерии, съобщи „Нuffingtonpost“.

 

Специалистите са установили, че при жените, които ползват кондоми, колониите от полезни бактерии във вагината са по-големи в сравнение с тези, които разчитат на други методи против нежелана бременност.

 

Изследователите основно насочили вниманието си към лактобацилус – група бактерии, които се намират в естествената вагинална флора при голяма част от представителките на нежния пол. Микроорганизмите помагат на вагината да поддържа средна киселинност 4.5, която се явява като буферна система, блокираща достъпа на вредни бактерии, които могат да причинят вагинални инфекции.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия