В днешно време хората правят секс, защото им доставя удоволствие. Преди много години той е бил основно за продължаване на рода, но сега главната му роля е интимност и задоволяване на нуждите. На всеки му се е случвало да направи гаф, докато прави любов с половинката си. Спокойно, случва се! Но това не означава, че трябва да се отнасяте несериозно с интимния си живот. Има неща, които правят секса едно неприятно изживяване, затова трябва да ги отстраните, преди гаджето ви да ви е напуснало, защото не харесва сексуалния живот, който води.

 

 

Много е важно, когато човек прави любов с гаджето си, да се отдаде напълно на случващото се. В днешно време това е доста трудно при наличието на толкова много техника около нас. Телевизорът и радиото няма да ви пречат, ако ги пуснете на някой музикален канал и не ги отразявате особено. Положението ще е друго, ако се загледате по някой интересен сериал или се заслушате по някое радио предаване, в което дискутират тема, която ви интересува. За да не се стига дотам, пуснете да свири музика и НЕ си припявайте любимите песни!

 

Също така изключете звука и вибрацията на мобилните си телефони. Много е грубо от ваша страна да чуете, че ви звъни GSM-ът и да понечите да го вдигнете. Имате извинение, само ако чакате наистина важно обаждане. В противен случай това е проява на липса на възпитание и неуважение към половинката.

 

Някои хора обичат постоянно да сменят позите, докато правят секс, докато на други това им действа разсейващо. Разнообразявайте, но не прекалявайте, защото е възможно половинката ви да не успее да се наслади на случващото се, защото постоянно си сменяте местата, сменяте позите и т.н.

 

Хубаво е, преди да правите секс, да посетите тоалетната. Това, разбира се, невинаги е възможно, но е добре, когато се случи. Много е неприятно да прекъснете половия акт, защото ви се ходи до тоалетна, а в същото време ви е почти невъзможно да го продължите, защото всяко движение ви причинява дискомфорт.

 

Снимка: Dreamstime


Не лъжете. Няма смисъл да симулирате оргазъм, само за да четкате самочувствието на половинката си. Вместо да се правите, че харесвате неща, които в действителност не ви доставят грам удоволствие, по-добре седнете и поговорете сериозно по темата. Кажете му/й какво наистина ви харесва и кое ви възбужда най-много. Няма смисъл той/тя да се мъчи да прави нещо, което въобще не ви допада и определено не ви възбужда. Същото време и усилия може да бъдат вложени в нещо далеч по-приятно за вас.

Автор: Ралица Солакова