Писна ли ти той да се заглежда по други жени? Успокой се!

2013-06-28 12:01:00
Писна ли ти той да се заглежда по други жени? Успокой се!
Снимка: Dreamstime

На никоя жена не й става приятно, когато види, че приятелят й се заглежда по други. Престанете да мрънкате момичета, това им е заложено в гените. Според специалистите еволюцията е направила мъжете такива.

 

Психолозите установиха, че жените предпочитат мъже с познати лица, но представителите на силния пол си падат повече по непознатите дами, пише в. „Daily Telegraph“. Според тях причината е наследство еволюционното минало на мъжете, когато нашите прадеди са се опитвали да бъдат с възможно повече жени. По този начин те имали по-голям шанс да предадат гените си.

 

 

Жените обаче са имали друго виждане относно нещата. Те са търсели надеждни мъже, които биха отглеждали децата им. Затова те си падат повече по познатите лица.

 

Проучванията показват, че мъжете всъщност са с по-ниски предпочитания към виждани женски лица. За тях те са особено непривлекателни за кратка връзка, а познатите женски лица предизвикват у тях чувство на доверие, но в същото време им се струват по-малко сексапилни.

 

До този извод достигнали учените, след направили експеримент с доброволци. Те трябвало да оценяват привлекателността на човешки лица по снимки. След това им показали отново същите лица и нови лица. Резултатите показват, че представителите на силния пол са устроени така, че да се възпроизвеждат възможно най-много и някои от тях се възползват от това. Реално обаче няма смисъл един мъж да има много деца от различни жени.

 

Затова, момчета, престанете да заглеждате постоянно чужди жени – приятелката ви се дразни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Loken
преди 11 години

Има много вярно в тази статия!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия