За или против целувката на първа среща?

2013-06-22 15:00:00
За или против целувката на първа среща?
Снимка: sxc.hu

Да целунеш или не момичето/момчето, с което си излязъл/излязла на първа среща? Това е въпрос, който вероятно често те тормози.

 

Момчетата обикновено не искат да бъдат твърде настойчиви и от страх да не се покажат като такива така и не предприемат решителната крачка. Момичетата пък са твърдо убедени, че представителите на силния пол са тези, които трябва да поемат инициативата, и търпеливо изчакват.

 

И все пак, доколко приемлива е целувката на първа среща? Скорошно британско проучване реши да намери отговора на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че за 88% от хората няма нищо нередно в това да сключиш устни с някого още на първата ви среща. И въпреки това все пак има и такива, според които за подобно нещо и дума не може да става – това са 5% от мъжете и 13% от жените.

 

Всеки десети от анкетираните представители на силния пол споделя, че редовно целува жената, с която е излязъл, още на първата им среща. При дамите този процент е двойно по-нисък. Но преди да си помислите, че нежните създания са твърде свенливи, бързаме да ви съобщим и още една любопитна подробност от проучването – цели 79% от жените сами биха поели инициативата за целувка на първа среща.

 

И макар рядко да можете предварително да разберете какви са нагласите на момчето/момичето, с което се срещате, винаги можете да разчитате на езика на тялото му/ѝ, който ще ви подскаже дали моментът е подходящ за целувка или пък не е. Ако той/тя гледа жадно устните ви и се усмихва или пък облизва своите, това е ясен знак, че иска да ви целуне. Ако скъсява дистанцията помежду ви и търси физически контакт, това също е категоричен признак, че той/тя желае да бъде целунат/а.

 

В крайна сметка, ако изпитвате желание да сключите нежно устни с момчето/момичето, с което се срещате, просто го направете. Наклонете леко главата си към него/нея, сложете ръцете си на кръста ѝ/раменете му, погледнете го/я в очите и се приближете. Ако той/тя не се отдръпне, значи определено сте на една вълна. Действайте! :)

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
`Fairytale`
преди 10 години

Каквоо лошо има?

Josefinne
преди 10 години

"Всеки десети от анкетираните представители на силния пол споделя, че редовно целува жената, с която е излязъл, още на първата им среща. При дамите този процент е двойно по-нисък."Явно половината от жените или не са сред тия, които всеки десети от анкетираните мъже е целувал или половината от жените не си признават, щом техния процент е два пъти по-нисък.

svetlinova97
преди 10 години

Зависи от човека все пак. :)

BaffaLsc
преди 10 години

Аз по-скоро съм против, мразя да се бърза.

hristo99
преди 10 години

Как така ЗА или ПРОТИВ? Въпрос на избор. :)

papugai
преди 10 години

Наклонете леко главата си към него/нея, сложете ръцете си на кръста

shushooo
преди 10 години

също така признак, че иска да ви целуне е да си извади пакетчето с дъвки и да започне да дъвче една

valentina12
преди 10 години

Против сам ще си помисли че сам лесна.

julian8787
преди 10 години

За чувствата!

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия