Защо хората се опитват да променят човека, в когото са се влюбили?

2013-06-10 12:15:00
Защо хората се опитват да променят човека, в когото са се влюбили?
Снимка: Dreamstime

Хората имат един много странен навик - когато са във връзка, с течение на времето те все повече искат да променят половинката си. Най-често хората не харесват нездравословните навици на интимния си партньор и факта, че той трупа излишни килограми месец след месец. Повечето мъже и жени са на мнение, че половинката им трябва да отслабне със седем-осем килограма, за да изглежда добре.

 

 

Един от вредните навици, на които се дразнят доста мъже и жени, е тютюнопушенето. Никой непушач не обича да е със заклет пушач. Често цигарите са повод за сериозни скандали. Другата причина за семейни дразги е алкохълът. Голяма част от мъжете и жените ще се зарадват, ако тяхната половинка намали консумацията на спиртни напитки.

 

Малцина са тези, които са готови да подкрепят партньора си, който се бори със себе си и има желание да се откаже от вредните си навици или поне от един от тях.

 

Хубаво е да подкрепяте човека, когото обичате и да му показвате правилния път в живота. Това, разбира се, не означава да го променяте до неузнаваемост или да го правите такъв, какъвто искате да бъде. Или обичате човека до себе си, или потърсете друг, който ще покрие критериите, които имате.

 

Ако вашата половинка има вредни навици, които са опасни за тях самите и за околните, седнете и поговорете сериозно по въпроса. Някои хора просто имат нужда от напътствия в живота. Говорете спокойно, а не назидателно. Покажете му/й, че го/я обичате и затова му/й давате тези съвети.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия