Прага ще насърчава любовните срещи в метрото

2013-05-22 18:00:00
Прага ще насърчава любовните срещи в метрото
Снимка: sxc.hu

Случвало ли ви се е да срещнете красив/а непознат/а в метрото, но да не знаете как да го заговорите или пък да се опасявате, че той/тя може би е обвързан? Много често от страх да предприемат първата крачка мнозина от нас пропускат прекрасни шансове за запознанства. Ето защо, напълно осъзнавайки този факт, управителите на компанията, контролираща подземния транспорт в чешката столица Прага, възнамеряват да улеснят любовните срещи в метрото, съобщава “Digital Spy”.

 

 

Последните проучвания по въпроса показват, че всеки десети човек поне веднъж през живота си се е влюбвал, докато се вози на подземното влакче. Нормално – много от нас предприемат ежедневни пътувания с метрото и срещат там стотици представители на срещуположния пол.

 

За да популяризират градския транспорт сред местните жители, а и за да подпомогнат любовния им живот, собствениците на подземните железници в Прага ще предложат на пътниците възможността да се возят в специален вагон, предназначен само за необвързани хора. Именно там всеки желаещ ще може свободно да флиртува с останалите, знаейки, че и те, също като него, са в процес на търсене на любовта.

 

Все още не е ясно кой точно вагон от подземните влакове ще бъде предназначен за подобни романтични запознанства. Едно обаче е сигурно – той ще бъде обозначен със специален знак и на различни езици, така че всеки да може да разбере къде всъщност се качва.

 

Както и сами се досещате, идеята в момента среща както въодушевлението на част от пътуващите с метрото, така и силното им негодувание. Около 46% от анкетираните пътници смятат идеята за страхотна, но също толкова са и тези, които твърдят, че този проект няма никакъв смисъл.

 

Мнозина се притесняват, че в бързината могат да се качат в „любовния вагон” и да станат обект на свалки, без да го искат. Други пък се страхуват, че някой познат може да ги види къде се возят, и да каже на половинката им.

 

Вие какво мислите за идеята и бихте ли искали и в софийското метро да има подобни вагони, предназначени за запознанства между необвързани хора?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия