Без значение колко интимни партньори сте имали в миналото, първият път с ново гадже често се предхожда от редица притеснения, които са способни да съсипят цялото удоволствие от заниманието. Ако не искате да го допускате, следвайте нашите лесни съвети за това, как да преодолеете притесненията около секса с нов партньор, за да си подарите незабравимо изживяване:

 

Готови ли сте?

 

Ако все още не се чувствате готови да се хвърлите в леглото с новия си партньор, не го правете. Изчакайте до момента, в който смятате, че наистина искате да се отдадете на подобна интимност с него.

 

Това, че някой настоява да прави секс с вас само 2 седмици, след като сте започнали да се срещате, далеч не означава, че трябва да му угодите. Направете го тогава, когато смятате, че е редно. В противен случай едва ли ще можете да се отпуснете и да се насладите на изживяването.

 

 

 

Не мислете за бившите му

 

Спрете да мислите за бившите му и за това, какви неща е правил с тях или пък какви перфектни манекенски тела са имали те. Сега той е с вас и иска да бъде именно с вас, а не с някоя друга. Затова спрете да се сравнявате и бъдете себе си. Покажете увереност и не правете неща, които не ви харесват, само и само за да го впечатлите.

 

 

Отпуснете се

 

Създайте приятна атмосфера и се опитайте да се отпуснете. Напрежението е вашият най-голям враг. То не само ще развали емоционалните ви преживявания, но и вероятно ще направи сексът болезнен, тъй като вагиналните ви мускули няма да са подготвени за проникването.

 

Съсредоточете мислите си върху това, колко силно привлечени сте от новия си партньор и колко много искате да бъдете с него. Забравете за всичко останало.

 

 

И какво, ако първият път не е върховен?

 

Не се отчайвайте, ако първият ви път с вашето ново гадже не е особено впечатляващ. Вероятно ще ви трябва време да се напаснете между чаршафите, да опознаете телата си и да се научите как да си доставяте взаимно удоволствие. Не бързайте да се разочаровате от себе си или пък от партньора си – просто си дайте шанс.

Автор: Илиана