Замисляли ли сте се някога дали правите достатъчно секс с интимния си партньор? Този въпрос би хрумнал по-скоро на една жена, защото на мъжете никога не им е достатъчен. Но възможно ли е някой да каже какво количество секс е нормално? Колко често трябва да бъдете под завивките с любимия си – веднъж, два, три пет, седем пъти седмично?

 

 

Всъщност сексуалния живот, който водите зависи от вас, от вашия партньор и от редица външни фактори. Не бива да се притеснявате колко често правите секс и да си водите статистика. Доста жени, които имат сериозна връзка, се чудят дали правят достатъчно секс. Според сексолозите, ако правенето на любов задоволява вашите нужди и тези на вашия любим, то няма от какво да се притеснявате, без значение дали го правите веднъж месечно или веднъж на ден. Важното е да има желание за интимни ласки и да се чувствате удовлетворени от сексуалния живот, който имате. Момчета, в никакъв случай НЕ бива да се карате с гаджето си на тема „секс“, защото рискувате тя да започне да свързва тази дума с неприятни емоции, а не с нещо, което доставя неописуемо удоволствие.

 

Според специалистите голяма част от двойките правят секс един-два пъти седмично. Както вече споменахме, ако това ви задоволява, не бива да ви притеснява. В крайна сметка не би трябвало да е важно количеството, а качеството. Няма нужда да правите секс с партньора си, ако не се чувствате добре или ви се спи, защото няма да имате възможността да задоволите максимално добре неговите нужди.

 

Хората, които имат по-голямо желание за секс, обикновено го правят два-три пъти седмично, а понякога и по-често. Това се случва при двойките, при които и двамата партньори обичат да правят секс. Но това, че водите редовен сексуален живот, не означава, че имате здравословна сексуална връзка. Защото качеството е много по-важно от количеството. Редовният секс между двама души, които не се обичат и не се сливат в едно е значително по-малко задоволителен от нередовните сексуални взаимоотношения между двама души, които се обичат, уважават и държат един на друг. За да се радвате на пълноценен сексуален живо, трябва да има връзка между ума, духа и тялото.

Автор: Ралица Солакова