Без значение колко дълга е била връзката ви, в повечето случаи, особено в началото, е трудно да продължите напред след раздялата. Ето защо ние ви предлагаме няколко съвета, с които ще успеете отново да стъпите бързо на краката си.

 

Започнете на чисто

 

След като сте приключили взаимоотношенията си с този човек, значи е имало достатъчно основателна причина за това. Не се обръщайте назад, а отгърнете нова страница в живота си, започвайки на чисто.

 

 

Изтрийте телефонния му/ѝ номер, махнете го от приятелите си във Facebook и спрете постоянно да шпионирате профила му/ѝ. Поне за известен период от време спрете комуникацията с бившия/бившата си и си дайте малко време, за да излекувате раните си.

 

Обадете се на приятелите си

 

Безсмислено е да си седите у дома и да се самосъжалявате. Обадете се на приятелите си и излезте да се позабавлявате с тях. Времето, прекарано с хората, които обичате, ще ви зареди с положителни емоции и добро настроение – точно това, от което имате нужда след болезнена раздяла.

 

Върнете се отново в играта

 

Може да ви отнеме седмици или дори месеци, но когато отново се почувствате готови, върнете се смело отново в играта. Започнете да се срещате с нови хора и съвсем скоро със сигурност ще попаднете в плен на любовта. Чакат ви още безброй красиви възможности, така че не се колебайте да се възползвате от тях.

 

Да си останете ли приятели с бившия/бившата?

 

За някои хора това е по-лесно, за други е изключително трудно и дори невъзможно. Най-добре изчакайте чувствата и емоциите ви да поутихнат и чак тогава се опитвайте да поддържате приятелски отношения с бившия си партньор.

Автор: Илиана