В основата на всяка любовна връзка стои доверието. Без него изграждането на стабилни взаимоотношения не би било възможно. Ето защо във всяка двойка е важно партньорите постоянно да полагат усилия за изграждане и запазване на доверието помежду си. Вижте кои са основните стъпки за постигането на това:

 

Започнете начисто

 

Колкото и да вярвате, че всички момчета/момичета са еднакви, не бива да поставяте гаджето си под общ знаменател с вашите бивши. Наистина е ужасно, ако в миналото си сте се разочаровали от някой, който е предал доверието ви, но не бива да пренасяте това огорчение в новата си връзка. Приемете, че в момента сте с друг човек, и не го съдете за чуждите грешки.

 

 

Говорете за проблемите

 

Ако усещате, че доверието във връзката ви се изпарява, говорете със своята половинка. Не стойте бездейно, очаквайки, че нещо ще се промени от самосебе си. Положете усилия да поправите нещата. Откритият разговор ще ви помогне да заздравите отново взаимоотношенията с партньора си и да възвърнете доверието си един към друг.

 

Бъдете честни

 

Ако самите вие сте съгрешили с нещо, колкото и малко и безобидно да ви се струва то, признайте го пред любимия си човек. Ако сте отишли на кафе с някое бивше гадже, споделете това с настоящия/настоящата си приятел/приятелка. Така той/тя ще знае, че може да ви има доверие, и освен това ще се почувства длъжен/длъжна също да ви сподели, ако крие нещо от вас.

 

Не забравяйте и че вашият/вашата възлюбен/възлюбена винаги може да получи злепоставяща ви информация от друг човек и тогава нещата биха били много по-лоши. Спестете си възможността за подобен сценарий и винаги първи споделяйте всичко с гаджето си, дори понякога да си мислите, че споделеното няма да му хареса.

 

А ако всичко това не помогне?

 

Има моменти, в които липсата на доверие между двамата партньори е достигнала пределните си размери. Ако сте опитали всичко да върнете вярата помежду си, но нищо не е подействало, то тогава най-добре ще е да сложите край на връзката си, преди някой от двамата да бъде още по-наранен.

 

Ако не можете да имате доверие на някого или пък той не вярва достатъчно във вас, то тогава какъв е смисълът да бъдете заедно?

Автор: Илиана