Няколко въпроса, които те е срам да попиташ [част втора]

2013-03-14 16:24:00
Няколко въпроса, които те е срам да попиташ [част втора]
Снимка: Dreamstime

На всеки му се е случвало да си задава въпроси, които го вълнуват, но в същото време се срамува да попита околните. Намерете отговорите на въпросите, които ви карат да се изчервите, дори като си ги помислите:

 

Ако имам въшки по главата си, има ли възможност да мигрират „там долу“? - не, това няма как да стане! Тези въшки виреят по косата, веждите, миглите и окосмяването на лицето, но не слизат по-надолу. Срамните въшки, от своя страна, могат да стигнат до мишниците ви, но никога няма да се озоват по-нагоре. Голяма част от децата имат въшки, но те са различни от срамните. Вторите се смятат за болест, предавана по полов път, защото човек се заразява чрез генитален контакт.

 

Снимка: sxc.hu

 

Гаджето ми има брадавица на ръката, може ли да ме зарази, ако ме пипне по слабините? - рискът е минимален. Ръчните и гениталните брадавици са причинени от различни щамове на човешкия папиломен вирус. За да не рискувате излишно, помолете гаджето си да носи тънки латексови ръкавици по време на секс, докато не се излекува.

 

Снимка: Dreamstime

 

Опасно ли е да се използва храна по време на любовната игра? - да намажеш гаджето си с шоколад и да го оближеш ... звучи доста възбуждащо, нали? За съжаление, храните могат да докарат здравословни проблеми, особено при представителките на нежния пол. Вагиналните бактерии обичат захар, а най-разпространените секс храни са ягоди, сметана, шоколад, мед, сладолед и т.н. Ако не успеете да се измиете хубаво, има вероятност бактериите да се размножат прекалено много и да си докарате някоя досадна инфекция. Затова е по-добре да държите храните далеч от вагината си, ако не искате да пропускате тази част от любовната игра, помолете гаджето си да размаже шоколада по корема ви, например.

 

Снимка: sxc.hu

 

Защо се чува нещо като „пръцкане“ по време на секс? - може би, се чувстваш неудобно от случващото се, но няма нищо притеснително. Това се получава при почти всяка жена, невинаги, разбира се. Просто по време на секс във вагината влиза въздух, който трябва да излезе. Как става това, вече знаеш. За да не се смущаваш излишно, използвайте лубрикант и избягвайте „кучешката поза“.

Снимка: Dreamstime

 

Какво да хапвам, за да повиша либидото си? - има някои храни, които наистина оказват влияние върху сексуалния ни апетит. Наблегнете на консумацията на месо, пресни плодове и зеленчуци. Хапвайте и шоколад, но по малко, за да не навредите на талията си. Ако обичате морски дарове, консумирайте и стриди – те водят до стимулиране производството на тестостерон.

 

Снимка: Dreamstime

 

Може ли да се заразя със СПИН по време на орален секс? - рискът е малък, но съществува! Заразена кръв от устата може да влезе в тялото ви чрез лигавицата на влагалището. Има вариант жената да се зарази с ХИВ, докато прави орална любов на партньора си. Не бива да забравяме, че в спермата също се съдържа смъртоносния вирус. Рискът се увеличава многократно, ако имате рани или порязвания в устата или влагалището и той свърши. Затова е по-добре да не рискувате здравето си и да използвате презервативи, както и да помолите партньора си да си направите нужните изследвания.

 

Снимка: sxc.hu

 

Възможно ли е да съм алергична към презервативите? - да, напълно възможно е, въпреки че тази алергия се среща сравнително рядко. Има вероятност да сте алергични към латекса или някоя от другите съставки на презерватива. Сменете марката кондоми и вижте дали пак ще изпитвате дискомфорт след секс. Ако имате сърбеж след сексуален акт, това не означава, че сте алергични към презервативите. Може би, имате гъбична инфекция в ранен стадий или бактериална вагиноза. Посетете гинеколога си и разберете каква е причината за вашето неразположение.

 

Снимка: Dreamstime

 

Ами към сперма? - има вероятност да водите сексуален живот от няколко години и въпреки това да не знаете, че сте алергична към сперма. Обикновено тази алергия е реакция на специфичен протеин в спермата на конкретен мъж. Затова е възможно досега да сте нямали проблеми, но да са възникнали такива със сегашния ви интимен партньор.

 

Снимка: Dreamstime

 

Боли ме главата след секс. Каква е причината? - сигурно си мислите, че причината може да е в оргазма, но дискомфортът, който имате е от самия секс. Организмът ви реагира на факта, че сексуалният акт е една напрегната дейност, нищо, че в същото време доставя удоволствие. Не бива да подминаваме факта, че по време на секс се увеличава активността на мускулите и се разширяват кръвоносните съдове около врата и мозъка. Ако болката е непоносима, може да пиете някакви лекарства преди сексуалния акт. За по-сигурно по-добре отидете на лекар и вижте дали наистина сексът ви причинява главоболието.

 

Снимка: Dreamstime

 

Защо никога досега не съм получавала оргазъм? - някои жени са истински щастливки, те получават оргазъм от почти началото на сексуалния живот, който водят. Но има и такива, които разбират какво наистина значи да „свършиш“ години по-късно или след като са родили първото си дете. Причините да не може да достигнете до оргазъм са няколко – изпитвате болка по време на секс или пиете лекарства, които понижават либидото ви. На някои жени им е нужна клиторна стимулация, за да се отпуснат и да могат да изпитат вагинален оргазъм. Може да тренирате сами у дома и след време ще видите, че истинският оргазъм не е само мит! :)

 

Снимка: Dreamstime

 

Първата част от статията прочетете тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия