Влюбените двойки често споделят едни и същи интереси, довършват изреченията си и се смеят на едни и същи вицове. Има обаче и нещо повече от това. Оказва се, че сърцата на двама влюбени бият с един и същи ритъм, когато те се намират близко един до друг, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Това невероятно откритие принадлежи на специалисти от Калифорнийския университет, които провели експеримент с участието на 32 двойки. Всички те били помолени да седнат близо един до друг в тиха и уединена стая и да постоят така известно време, без да разговарят помежду си и без да се докосват. През цялото време сърдечната честота и ритъмът на дишане на участниците в експеримента били измервани.

 

Оказало се, че само след няколко минути сърцата на влюбените започват да бият в един и същи ритъм, а дишането им се уеднаквява. Специалистите забелязали, че в повечето случаи организмът на жените е този, който „приспособява” дейността си към тази на партньора им.

 

Същото изследване било проведено с други представителки на нежния пол и непознати за тях мъже, но не бил забелязан никакъв подобен ефект. Това доказва, че емоционалната привързаност оказва силно влияние върху физическото състояние на хората, макар и те реално да не го осъзнават.

 

Какво изумително нещо е любовта...

Автор: Илиана