Интимните въпроси, за които те е срам да попиташ [част четвърта]

2013-02-07 16:16:00
Интимните въпроси, за които те е срам да попиташ [част четвърта]
Снимка: Dreamstime

Обикновено тийнейджърите имат доста въпроси, чиито отговори искат да знаят, но няма на кого да ги зададат, защото са прекалено лични и се притесняват. За съжаление, малко са родителите, които се държат с децата си като с приятели и без притеснение и назидателен тон обсъждат въпроси, свързани със секса, болестите, предавани по полов път, изневярата и т.н.

 

Виж въпросите, чиито отговори искаш и е важно да знаеш:

 

Защо понякога ми пари по време на секс? - Най-вероятно не си достатъчно овлажнена и триенето не ти доставя удоволствие. Ако проблемът си остава, дори след като започнеш да използваш лубрикант, най-вероятно става дума за гъбична инфекция. Посети гинеколога си и той ще ти каже причината.

 

Когато пишкам има кръв в урината. Какво ми има? - Вместо да гадаеш, най-добре отиди на уролог. Вероятно си настинала или имаш някаква уринарна инфекция.

 

Тече ми секрет от гърдите. Трябва ли да се притеснявам? - Няма нищо притеснително, стига да е бистър. Ако обаче забележиш, че е млечен на цвят или има кръв, посети мамолог, за да разбереш какво ти има.

 

 

Приятелят ми ме убеждава, че сексът е по-хубав, когато съм напълно обезкосмена отдолу. Да му вярвам ли? - Донякъде е прав. Причината е, че без косми кожата ти е на показ и съответно е по-чувствителна на допир. Но сексът може да бъде прекрасен, дори когато си окосмена. Въпрос на личен избор е, важното е да поддържаш хигиената си на ниво.

 

Правим секс с презерватив, но след като приключихме установихме, че е скъсан. Какво да правим? - Момичето трябва да пие до 48 часа /колкото по-рано, толкова по-добре/ хапче за спешна концентрация. Тези хапчета обаче са пълни с голяма доза хормони и не бива да се пие повече от едно в рамките на половин година.

 

Искам да правя секс, точно когато съм в цикъл. Защо? - Хормоните ти бушуват и е напълно нормално тогава да си мислиш за секс постоянно. Нивата на прогестеронът, които понякога те карат да изгубиш желание за креватни подвизи, са най-ниски именно в тази част на месеца. Гинеколозите обаче препоръчват да не се прави секс по време на цикъл, защото рискуваш да си навредиш сериозно на здравето.

 

Гърдите ми са адски чувствителни и понякога мога да стигна да оргазъм, докато ги докосват. Нормално ли е? - Разбира се ,че е нормално, няма за какво да се притесняваш, напротив – радвай се, че си такава късметлийка.

 

Понякога след тренировка усещам, че „там долу“ мирише лошо. Какво да правя? - В никакъв случай не носи изкуствено бельо. Заложи на памучното, за да не се потиш прекалено много. Винаги след спорт си взимай душ.

 

Често използвам вибратор. Има ли опасност да се намали чувствителността на клитора ми? - Трябва наистина да прекаляваш с употребата му, за да се стигне до там. Но този проблем се решава лесно – с едноседмична почивка.

 

Често ми се случва, докато правя секс, да ми се пишка. Защо се получава така? - Ако преди това си пишкала, най-вероятно причината е в позата. Помоли приятеля си да я смените и отиди до тоалетна, веднага след като приключите. Някои жени имат усещането, че им се ходи до тоалетна, когато достигат оргазъм. Да не би да бъркаш двете неща?

 

Понякога изпитвам силна болка, когато гаджето ми проникне. Да не би да прави нещо неправилно? - Най-вероятно прониква прекалено бързо и дълбоко и достига шийката на матката или пикочния ти мехур. Помоли го да бъде по-нежен в началото, докато се настроиш психически и физически. Резките движения могат да бъдат опасни.

 

Опасно ли е гаджето ми да остане вътре в мен, след като е свършил в презерватива? - Най-добре да бъде там, само докато ерекцията му утихне. След това е по-добре да излезе, за да не стане някой гаф.

 

Първата част от статията може да прочетете тук, втората тук, а третата тук:

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kastor kitov
преди 10 години

може ли да попитам с забелването как стоят нещата.от колко години и така ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия