Слухове за изневяра – овладей ситуацията!

2013-02-03 18:00:00
Слухове за изневяра – овладей ситуацията!
Снимка: sxc.hu

Твой познат или приятел ти споделя, че е видял партньора/партньорката ти с друг/а, което те вбесява до такава степен, че си готов/а веднага да вдигнеш грандиозен скандал и да сложиш край на връзката си без дори да ти мигне окото. Дали обаче това е най-доброто решение, което можеш да вземеш в случая?

 

Оцени ситуацията

 

Преди да предприемеш каквито и да било действия, постарай се първо да направиш оценка на ситуацията. Обърни внимание дори на най-малките детайли относно получената информация. Най-вече на това, от кого си я сполучила.

 

Ако става въпрос за близък приятел, той вероятно няма причина да те лъже и да си измисля подобни неща за половинката ти. Ако обаче източникът на слуха за изневяра на партньора/партньорката ти е просто познат, редно е да се замислиш, дали той няма някаква причина да ти подхвърля невярна информация.

 

 

Установи фактите

 

Във всеки случай направи усилие да установиш в максимална степен наличните факти. Разнищи историята до най-малката подробност, намери отговорите на въпросите: къде, кога, какво, с кого и т.н.

 

Преди да повдигнеш въпроса пред гаджето си, трябва да знаеш всичко за ситуацията. Нищо чудно още тук да установиш, че подхвърлената ти информация е невярна, тъй като в посочената нощ ти си бил/а през цялото време с половинката си.

 

 

Говори с партньора/партньорката си

 

След като си събрал/а всички факти, време е да разговаряш със своя/та партньор/партньорка. Крясъците, истеричните викове и сълзите не са подходящи за ситуацията и само ще влошат нещата. Дръж се уравновесено, задавай конкретни въпроси и същевременно изисквай конкретни отговори.

 

Дай шанс на половинката си да разкаже своята версия на историята. Покажи готовност да я изслушаш, за да получиш честен и откровен отговор.

 

                                                 Снимка: sxc.hu

 

Вземи решение

 

Сега, когато разполагаш с всички версии на историята, можеш да вземеш свое собствено решение. В случая е най-добре да се осланяш на чувствата си.

 

Ако вярваш напълно в невинността на партньора/партньорка си, постарай се да му/ѝ го покажеш, тъй като доверието е една от най-важните съставки на успешните връзки.

 

Ако все още изпитваш някакви съмнения, заяви това открито пред половинката си. Така ще ѝ дадеш последен шанс да признае изневярата си. Ако смяташ, че си склонен/склонна да простиш грешката на гаджето си, направи го, но с ясната уговорка, че тази грешка не бива да се повтаря в бъдеще.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

Блааа, аз съм ГИД в тая област. Знам за какво иде реч.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия