Доказано: Сексът НЕ гори калории

2013-01-31 16:30:00
Доказано: Сексът НЕ гори калории
Снимка: Dreamstime

Мъжете редовно примамват приятелките си да правят секс, като им казват, че по този начин ще изгорят калории и ще могат да се доближат до теглото, което искат. Наскоро направено проучване показва, че истината е друга – сексът НЕ гори калории, съобщи CBS.

 

Група учени направиха поредица проучвания с цел да разбият няколко известни мита, свързани със затлъстяването.

 

 

Всеки от нас е чувал, че сексът гори калории – средно около 300. Според специалистите обаче това не е истина. По време на половия акт всеки един от партньорите изгаря не повече от 20 калории. Сексът не е свързан с по-голям разход на калории от седенето на дивана в хола, например.

 

Друг доста разпространен мит е, че бързото сваляне на килограми води до йо-йо ефект. За момента учените са разделени на две групи. Според едните това е истина и статистиката сочи, но според другите хората, които са отслабнали драстично, тежат по-малко след години, дори да са си върнали по-голямата част от килограмите.

 

Следващата разпространена заблуда е, че не бива отслабващите да си поставят високи цели, за да не се разочароват и да прекратят диетата си. И тук диетолозите са разделени на две групи – според едните не е хубаво човек да надценява способностите си, но според другите амбициозните цели водят до по-добри резултати.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
granger
преди 11 години

Мда,физическо натоварване , не гори нищо ,баце...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия