Знаете ли, че първата любов пречи на всяка следваща?

2013-01-28 15:15:00
Знаете ли, че първата любов пречи на всяка следваща?
Снимка: Dreamstime

Всеки човек си спомня първата голяма любов – за някои тя е дошла още в детската градина, за други по време на тийнейджърските години, а за трети, след като са навършили 20 години. Няма значение кога сте се сблъскали с нея, важен е фактът, че тя е оставила траен спомен у вас. Според психолозите обаче е по-добре да забравим за нея, за да не ни пречи в следващите ни любовни връзки.

 

Първото влюбване определено е сладко. За някои то е споделено, за други не, но и в двата случая носи доста положителни емоции със себе си. Повечето тийнейджъри са смятали, че това влюбване е за цял живот и че са щастливци, че са намерили половинката си толкова рано, но в повечето случая не се оказват прави.

 

 

Хората подсъзнателно сравняват всяка нова връзка с предишните си и в повечето случаи винаги намират нещо, което да не ги удовлетворява. Наскоро направено проучване показва, че мъжете и жените, които не чакат от сегашната си връзка страстта и трепетите на първото влюбване са по-щастливи. Нормално е тийнейджърските любови да се различават от тези в зряла възраст. Тогава единствените ви задължения са да ходите на училище, да имате прилични оценки и да се държите възпитано. С времето обаче отговорностите нарастват.

 

С течение на времето отношенията в любовта стават по-зрели, защото съчетават в себе си всички грижи, които има възрастния отговорен човек – учене, работа, сметки, дом, деца, възрастни родители. За да може една двойка да запази романтиката във взаимоотношенията си, тя трябва да полага ежедневни усилия.

 

Всяка една връзка се развива индивидуално и се различава от останалите, които сте имали. Напълно нормално е в началото на взаимоотношенията ви да сте били постоянно усмихнати, романтично настроени, да сте искали да споделяте цялото си свободно време с половинката. Но с течение на времето връзката се променя, което не означава, че се променят и чувствата помежду ви. Това, че вече не усещате пеперуди в стомаха, когато видите любимия човек или че имате нужда от лично пространство и време, прекарано с приятели, не означава, че не обичате половинката си.

 

Снимка: Dreamstime

 

Все пак не е важно количеството време, което ще прекарате заедно, а качеството. Не си мислете, че ще сте по-щастлива двойка, ако сте постоянно заедно, но и често се карате в сравнение с двойка, която прекарва по-малко време заедно, но в същото време скандалите не са им ежедневие.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия