Как да разбереш, че си в овулация?

2013-01-17 16:00:00
Как да разбереш, че си в овулация?
Снимка: Dreamstime

Всяка жена различно усеща предменструалните болки, болките по време на цикъл и овулацията си. Има щастливки, които не усещат нито едно от тези три неща, а други изпитват известен дискомфорт, преди да им дойде цикъла, но след това нямат проблеми. Малко са дамите, които усещат кога са в овулация. Този период е доста важен за всички жени, които имат желание да забременеят /важен е и за тези, които не искат, защото тогава трябва да се пазят най-много от нежелана бременност/.

 

 

Голяма част от жените следят дати, последни дни от менструации и т.н., само и само да знаят кога точно са в овулация. Вместо да усложнявате живота си, по-добре се вслушайте в тялото си. То най-точно ще ви покаже това, от което се интересувате.

 

Как да разбереш, че си в овулацията?

 

Най-лесно е, когато усетиш, че имаш неустоимо желание да се нахвърлиш на половинката си и се заглеждаш по всеки красив мъж около теб. В този период жените имат желание за секс /нормално, все пак е време за размножаване/.

 

Друга промяната, която настъпва в тялото е, свързана с бялото течение. Ако забележите по бельото си слабо, белезникаво и разтегливо течение, то няма спор – в овулация сте!

 

При някои момичета се появяват мускулни крампи, които ясно показват, че е дошъл периодът, който най-много чакате по една или друга причина.

 

По време на овулация се наблюдава повишаване на телесната температура. Обикновено тя не се усеща и може да установите промяна, само ако си мерите температурата ежедневно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия