Асексуалността /липсата на полово влечение/ засяга все повече хора

2012-12-27 12:45:00
Асексуалността /липсата на полово влечение/ засяга все повече хора
Снимка: Dreamstime

Статистиката сочи, че 1% от световното население е асексуално и няма никакво привличане към мъже и жени. В науката все още съществуват спорове какво точно е асексуалността – дали е сексуални ориентация или сексуална дисфункция.

 

В последно време се наблюдава масова сексуализация. Именно тя е причината много хора да се отвратят от сексуалните взаимоотношения и да обърнат гръб на половото привличане. Нарастващият брой асексуални хора могат да бъдат класирани в категорията на „четвъртата сексуална ориентация“, твърди проф. Антъни Богерт.

 

 

Тези хора от години са пренебрегвани от учените, но е крайно време и на тях да им се обърне внимание. Те съществуват от векове, но едва в днешно време решават открито да покажат своята безполовост.

 

Асексуалните личности се делят на две категории – едните имат някакъв полов нагон, но не го насочват към околните, а предпочитат сами да си го задоволяват, другите нямат никакво влечение към мъже и жени. Такива хора искат да имат семейство, деца, но държат да забременеят ин-витро, за да избегнат любовния контакт със своя партньор. Те обичат, държат на половинката си, просто нямат нужди за задоволяване.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SoCool
преди 11 години

papugai Разби ме! Ще се пръсна от смях! 1+

papugai
преди 11 години

Статистиката сочи, че 1% от световното население е асексуално и няма никакво привличане към мъже и жени.Наричат се зоофили

EinGutesKind
преди 11 години

хахахахаха

Oy7ofCon7roL
преди 11 години

ръчички горе ако се сетихте за наско като видяхте статията :)

FunkyPie
преди 11 години

Насе,Насе

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия