Оралният секс НЕ води до нежелана бременност, но е опасен

2012-12-04 12:12:00
Оралният секс НЕ води до нежелана бременност, но е опасен
Снимка: Dreamstime

Повечето тийнейджъри живеят с погрешната представа, че оралният секс е безопасен. Да, факт е, че той не може да доведе до нежелана бременност, но пък е възможно да ви докара сериозни болести.

 

Вижте какви са рисковете, които крие оралната любов:

 

СПИН – шансът да се заразите с ХИВ по време на орален секс е минимален, но е възможно да се случи. Затова използвайте презервативи, дори когато правите орална любов. Никога не се отдавайте на този вид секс, ако в устата ви има афти или сте с кървящи венци. По принцип рискът от заразяване е за този, който извършва орален секс и рискът от заразяване се увеличава, ако еякулацията е итраорална.

 

 

Гонорея – тук болестта се предава лесно в двете посоки – от активния на пасивния партньор и обратно. Когато мъжът прави орална любов на половинката си, заразяването е невъзможно, защото езикът му не достига източника на инфекцията, а именно маточната шийка.

 

Херпес – гениталният и оралният херпес се причинява от два различни щама. Ако използвате презерватив, рискът от заразяване намалява, но не изчезва напълно. Затова не правете секс с човек, за когото знаете, че има херпес.

 

Сифилис – тази болест се предава изключително лесно при орален секс. Заразата става основно по този начин.

 

Човешки папилома вирус – оралната любов е основният рисков фактор за появата на тумори в устата или гърлото. Употребата на презервативи намалява риска от заразяване, но не го елиминира напълно.

 

Хламидии - и тук е възможно предаването на болестта двупосочно – от активния на пасивния партньор и обратното. Хубаво е да знаете, че оралният секс крие рискове от заразяване с полово-преносими заболявания. Затова се пазете, не правете безразборен секс и редовно ходете на прегледи.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия