Редно ли е да излизаш с бившето гадже на твой/твоя приятел/ка?

2012-11-07 13:30:00
Редно ли е да излизаш с бившето гадже на твой/твоя приятел/ка?
Снимка: Dreamstime

Тийнейджърите често си оформят компания, с която прекарват голяма част от свободното си време. Поради тази причина при тях често се получава две момчета/момичета да си паднат по едно и също момиче/момче. В тази битка обикновено печели единият, но дали е редно, ако двойката се раздели, вторият да опита късмета си?

 

Да излизаш с бившето гадже на твой/твоя приятел/ка определено е доста деликатна ситуация. От една страна, двамата вече не са заедно, но от друга страна това е неговото/нейното момиче/момче, макар и бивше. Какво да правите? Някои хора няма да имат нищо против, но има и такива, които трудно биха свикнали с тази мисъл.

 

 

Ако все пак решите да се съберете с въпросното момче/момиче, поне спестявайте много целувки и прегръдки в компанията на бившия/бившата. Също така е хубаво предварително да сте обмислили решението си да сте заедно при такива обстоятелства. Ако си заслужава – рискувайте. Но ако влечението ви не е сериозно, не си струва да рискувате приятелството си за нещо, което ще трае едва няколко месеца.

 

Преди да предприемете каквито и да е било действия, трябва да се убедите, че връзката им наистина е приключила. Ако двамата все още не знаят дали ще продължат напред като двойка или отделно, не бързайте и не показвайте чувствата си. Нека минат поне няколко месеца, за да се успокоят нещата и тогава, ако сте сигурни – действайте!

 

Много е важно, ако изпаднете в такава ситуация, да бъдете искрени. Кажете му/й, че имате чувства към това момче/момиче и че сте наясно, че нещата ще станат доста объркани, но смятате, че интересът ви няма да е краткосрочен и това може да е вашата половинка. В никакъв случай не допускайте той/тя да разбере от трети човек, защото тогава е почти 100% сигурно, че с приятелството ви е свършено.

 

Приятелите обичат да обсъждат връзките и проблемите, които имат с половинката, но при вас нещата седят малко по-различно, затова избягвайте тези разговори. На него/нея надали ще му/й е приятно да слуша за своето бивше гадже, какво прави, как се държи и т.н.

 

При много младежи се наблюдава следната тенденция – хващат си гадже и обръщат гръб на своите приятели. Не го правете! Първо, в повечето случаи приятелите са по-верни от гаджетата и са до вас години наред, второ вашият/вашата приятел/ка ще приеме по-лесно случващото се, ако приятелството ви не се промени и се виждате толкова често, колкото и преди. А и не забравяйте, че всеки си има личен живот, не е нужно да задушавате с присъствието си новото си гадже.

 

Снимка: Dreamstime

 

Всеки човек е различен и ще реагира по-различен начин на нещата. Вие най-добре познавате приятелите си, затова сами трябва да прецените какво ще направите и дали няма да развалите дългогодишно приятелство заради поредната краткотрайна връзка. Помислете внимателно, преди да вземете това важно решение.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия