Любов между роднини - среща се по-често, отколкото си мислите

2012-10-29 16:09:00
Любов между роднини - среща се по-често, отколкото си мислите
Снимка: Dreamstime

Според повечето хора, малко са тези, които имат сексуално привличане към свой близък роднина – между братя и сестри, майки и синове, бащи и дъщери и т.н. Това се среща най-често при хора, които не са се познавали през целия си живот и се срещат, когато вече са възрастни.

 

Синдромът на генетичното сексуално привличане /ГСП/ е наричан още синдром на осиновяването, защото се среща при хора, дадени за осиновяване, които един ден срещат своето биологично семейство. Новозапозналите се не се възприеман като роднини, а описват чувствата си като любов от пръв поглед. Не са малко случаите, когато се стига и до кръвосмешение.

 

Терминът ГСП се появява през 80-те години в САЩ и е измислен от Барбара Гоньо, която е намерила биологичните си роднини след осиновяване. Самата тя е изживявала синдрома, след като се е влюбила в 26-годишния си син. Връзката им останала платоническа и с времето чувствата й са изчезнали.

 

 

Въпреки че в миналото е имало доста известни бракове, в които е имало кръвосмешение, в днешно време те се смятат за нещо отвратително.

 

Факторите, които допринасят за появата на ГСП, са няколко: споделените интереси и черти на характера са нещо търсено в партньора и нещо нормално за хора, които са роднини; чувствата при среща, отлагана с години, са сложни и може да зародят всякакви емоции; хората приемат лица с подобни на собствените им черти като по-привлекателно и заслужаващи доверие;

 

В доста от случаите на поява на ГСП взаимоотношенията се развиват и прерастват във връзки, като понякога се стига и до продължаване на рода. Близо 36% от децата, раждани след кръвосмешение имат тежки физически и/или психически увреждания. Именно това е причината повечето животни да избягват всякакво близко кръвосмешение.

 

В днешно време обаче все повече роднини узаконяват връзките си. Във Франция, например, се документират около 5 000 кръвосмешения годишно.

 

Вижте най-фрапиращите случаи на ГСП:

Млад мъж и млада жена от ЮАР имали 5-годишна връзка и очаквали първото си дете, когато разбрали, че всъщност са брат и сестра. Те са отгледани разделени и са се запознали в колежа.

 

Брат и сестра от Германия години наред водят дела срещу законодателството на страната, за да узаконят връзката си. Те са израснали разделени, срещат се като възрастни, влюбват се и имат 4 деца. Исковете им обаче били отхвърлени.

 

В книгата „Целувката“ се разказва за любовта между баща и дъщеря. Катрин Харисън не е виждала своя баща от 20 години. Тогава те се срещнали и се влюбили. Връзката им продължила 4 години.

 

Определено най-фрапиращият случай е на 72-годишната Пърл Картър и 26-годишният й внук Фил. Преди години г-жа Картър дала за осиновяване дъщеря си. Години по-късно искала да се свърже с нея, но така и не успяла да я намери. Известно време след смъртта й, нейният син Фил решава да намери баба си. Тогава обаче в нейното лице той не вижда своята баба, а ... своята любима. Двамата са силно влюбени и дори искат да си имат бебе. Те са намерили сурогатна майка, която да износи и роди наследника им. Извратено, а?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
elle9524
преди 11 години

Това последното ..направо ме убии x_x


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия