Каква е основната причина за раздяла? Не, не е сексът!

2012-10-17 16:58:00
Каква е основната причина за раздяла? Не, не е сексът!
Снимка: Dreamstime

Голяма част от хората смятат, че една от основните причини за раздяла е липсата на секс, предаде ЮПИ. Всъщност повечето двойки слагат край на взаимоотношенията си заради проблеми с комуникирането, недостатъчно свободно време и изневери.

 

 

58% от хората, които са участвали в изследването на сайта YourTango.com, са на мнение, че вероятността една жена, която вече е имала сериозна връзка/брак да я/го разтрогне отново е по-голяма в сравнение с жените, които преди не са имали сериозни взаимоотношения.

 

80% пък смятат, че когато една жена се съмнява дали трябва да се омъжи или не, то бракът няма да успее да просъществува дълго време.

 

Според 86% от участниците предбрачните споразумения нямат никакъв ефект върху вероятността за развод на двойката.

 

65% от специалистите споделят, че ако една двойка наистина не иска да се стигне до раздяла, то трябва да намери начин да подобри комуникацията помежду си. Влюбените трябва да се научат да критикуват по-малко и да гледат по-ведро на живота. Според някои липсата на секс води до разваляне на взаимоотношенията и затова той трябва да се увеличи в името на връзката.

 

Статистиката показва, че когато една двойка реши да сложи край на взаимоотношенията си, мъжът е този, който пръв си намира сериозна приятелка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия